Εγκληματική οργάνωση στην Καλαμάτα: Γνωστοί επιχειρηματίες ανάμεσα στους συλληφθέντες - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Εγκληματική οργάνωση στην Καλαμάτα: Γνωστοί επιχειρηματίες ανάμεσα στους συλληφθέντες


Σημαντικό «χτύπημα» πέτυχε χθες η Ελληνική Αστυνομία με την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας.

Ανάμεσα στα 11 άτομα που συνελήφθησαν από τις Αρχές βρίσκονται επιφανείς επιχειρηματίες από το χώρο της ψυχαγωγίας και της εστίασης, συγγενείς τοπικών παραγόντων, αλλά και μπράβοι νυχτερινών κέντρων. Μάλιστα, ένας εκ των συλληφθέντων είναι και ένας άνδρας που συμμετείχε στην κλοπή 5,9 εκατομμυρίων ευρώ τον Οκτώβριο του 2004 από τα θησαυροφυλάκια του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα. Τα εν λόγω χρήματα τα οποία αγνοούνται μέχρι και σήμερα.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης στην Καλαμάτα ξεκινάει από τον περασμένο Σεπτέμβρη. Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, εκβιασμοί σε ιδιοκτήτες και εργαζομένους καταστημάτων, διακίνηση και εμπορία αναβολικών.

Πώς εξαρθρώθηκε η εγκληματική οργάνωση στην Καλαμάτα

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι συλληφθέντες έπεσαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. μετά από συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αθήνα και Καλαμάτα. Τις κινήσεις τους παρακολουθούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, με την συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττική.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών, εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων αναβολικές ουσίες, φυσίγγια πυροβόλων και κυνηγετικών όπλων, ένα πιστόλι χωρίς άδεια και χρηματικό ποσό που ξεπερνούσε τις 50.000 ευρώ.
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad