ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: Τηλεδιάσκεψη για τα ειδικά σχολεία - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: Τηλεδιάσκεψη για τα ειδικά σχολεία


Την αναγκαιότητα να ανοίξουν όλα τα Ειδικά σχολεία, άμεσα, συζήτησαν σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, ο Συντονιστής της Ν.Ε. Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπασταμόπουλος, με τον πρόεδρο του Σωματείου γονέων και συγγενών παιδιών με Αυτισμό και Asperger Κορινθίας, Βαγγέλη Καρατζά και την εκπρόσωπο της Επιτροπής Παιδείας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Μαρία Μπαλάσκα.


Στη συζήτηση αναλύθηκαν διεξοδικά οι συνέπειες που έχει στα παιδιά Αμεα η μακροχρόνια αποχή τους από την Ειδική Αγωγή, η οποία όπως εξήγησε ο κ. Καρατζάς δεν είναι μόνο Παιδεία, είναι ΘΕΡΑΠΕΙΑ για τα παιδιά.

Το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ορίσει ημερομηνία για την επανέναρξη λειτουργίας των Ειδικών Σχολείων και άρα η παράταση της έλλειψης Ειδικής Αγωγής, καταδικάζει τα παιδιά σε εκπτώσεις δεξιοτήτων, παλινδρομήσεις και εν τέλει κοινωνικό αποκλεισμό.

Τόσο ο συντονιστής της ΝΕ όσο και το μέλος της Επιτροπής Παιδείας, αντιμετώπισαν με κατανόηση και αίσθημα ευθύνης τα ζητήματα που τέθηκαν και δεσμεύτηκαν να δοθεί στο θέμα η πρέπουσα συνέχεια μέσω της κοινοβουλευτικής οδού.

Για το λόγο αυτό ενημερώθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός που αμέσως εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του.δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad