Σημαντικές ζημιές στα σταφύλια από τις υψηλές θερμοκρασίες στη Κορινθία - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Σημαντικές ζημιές στα σταφύλια από τις υψηλές θερμοκρασίες στη Κορινθία


Οι υψηλές θερμοκρασίες που είχαμε τον Μάιο δημιούργησαν πρόβλημα στην παραγωγή σταφυλιών. Οι παραγωγοί ζητάνε να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ για τις απώλειες.

Απώλειες στην παραγωγή σουλτανίνας όμως έχουμε και στην Κορινθία. Όπως ανέφεραν στον ΑγροΤύπο γεωπόνοι της ΕΑΣ Κιάτου, «οι αυξημένες θερμοκρασίες σε συνδιασμό με τις βροχές κατά την περίοδο της ανθοφορίας έχουν φέρει απώλειες στην παραγωγή σουλτανίνας, όπως και στις καλλιέργειες ελιάς και βερικοκιάς. Αυτό το ανακαλύτπουν οι αμπελοκαλλιεργητές που κάνουν αυτή την εποχή το αραίωμα. Όμως θα πρέπει να προσέχουν οι παραγωγοί γιατί η εναλλαγή της θερμοκρασίας και τα υψηλά επίπεδα υγρασίας μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα και με τον περονόσπορο».

Στο μεταξύ τα προβλήματα που δημιούργησε στις καλλιέργειες ο πρόσφατος πρόωρος καύσωνας και τρόποι αντιμετώπισής τους θα αποτελέσουν το αντικείμενο σύσκεψης που θα γίνει στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, την ερχόμενη Τρίτη (2 Ιουνίου), υπό τον περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα. Στη σύσκεψη θα μετάσχουν στελέχη του ΕΛΓΑ και οι διευθυντές των ΔΑΟΚ από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad