Tα παιδιά μαθαίνουν για τον κορονοϊό με το animation «Ο Μικρός Covid-19» (video) - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Tα παιδιά μαθαίνουν για τον κορονοϊό με το animation «Ο Μικρός Covid-19» (video)


«Πρωταγωνιστεί» ο  Σωτήρης Τσιόδρας

Η αστυνομικός και συγγραφέας – παιδικών βιβλίων Φωτεινή Κωνσταντοπούλου θέλησε να βρει έναν τρόπο να μάθουν τα παιδιά όσα περισσότερα μπορούν για τον κορονοϊό.

Απευθύνθηκε έτσι στην αστυνομικό – γραφίστρια Μαριλένα Γκιρλέμη, στον cinematographer Γιώργο Μυλωνά και στους ηθοποιούς Βούλα Κώστα και Πάνο Κλάδη και έφτιαξαν ένα animation για παιδιά με τίτλος «Ο Μικρός Covid-19».

Κεντρικοί ήρωες είναι φυσικά ο κορονοϊός αλλά και ένα από τα πρόσωπα των τελευταίων μηνών, ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας.

Στόχος των καλλιτεχνών είναι με το συγκεκριμένο animation να μεταδώσουν τη σπουδαιότητα του μηνύματος της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της ομαδικής εργασίας, αποτίοντας παράλληλα τιμή στους μικρούς ήρωες αυτής της συλλογικής περιπέτειας, τα παιδιά.

«Είμαι ιός κατακτητής, ο κυρίαρχος της γης» λέει ο κορονοϊός, ενώ σε άλλο σημείο λέει για τον Σωτήρη Τσιόδρα: «Ποιος στα αλήθεια είναι αυτός με την άσπρη την ποδιά, που ζητά να με νικήσει και τη δόξα μου να σβήσει; Και τι λέει στα παιδιά; Στήνω αυτί και ακούω καλά»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad