Κίνδυνος Πυρκαγιάς: Στο κόκκινο Κορινθία, Αργολίδα και Λακωνία - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Κίνδυνος Πυρκαγιάς: Στο κόκκινο Κορινθία, Αργολίδα και Λακωνία


Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Αρκαδία και πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για Κορινθία, Αργολίδα και Λακωνία καθώς και για περιοχές της Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης προβλέπεται για σήμερα σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Λόγω της πολύ υψηλής επικινδυνότητας τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις, λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, συνεχίζονται.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, σε άμεση συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και οι Δήμοι της χώρας ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Από την ΓΓΠΠ απευθύνεται έκκληση στους πολίτες για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad