Οι ανεμογεννήτριες Ζήρειας στο επίκεντρο της συζήτησης στη Περιφέρεια - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Οι ανεμογεννήτριες Ζήρειας στο επίκεντρο της συζήτησης στη Περιφέρεια


“Τασσόμαστε ως Περιφέρεια στο πλευρό τους και -στον βαθμό που μπορούμε να επηρεάσουμε τα πράγματα- δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον συγκεκριμένο χώρο”.

Αυτό σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σύμφωνα με την ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας, στη συνάντηση που είχε στην Τρίπολη, με επιτροπή από την περιοχή της Ζήρειας στην Κορινθία, τα μέλη της οποίας του μετέφεραν τις ενστάσεις τους ως προς την ενδεχόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην εν λόγω περιοχή.

Τα μέλη της επιτροπής, τα οποία συνόδευε ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Δέδες, επικεφαλής του συνδυασμού της ελάσσονος αντιπολίτευσης “Νέοι Δρόμο για την Πελοπόννησο”, εξήγησαν ότι ο χώρος που προορίζεται για εγκατάσταση ανεμογεννητριών, περιλαμβάνεται σε περιοχή Natura, ενώ παράλληλα διαθέτει εξαιρετική τουριστική προοπτική.

“Συμφώνησα μαζί τους ότι η περιοχή τους έχει τουριστική κατεύθυνση με προοπτικές που εξελίσσονται πολύ καλά. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να υπάρξει καμία βλαπτική προς το περιβάλλον ενέργεια”, τόνισε ο περιφερειάρχης και υπογράμμισε:

“Η χώρα μας έχει πολλά βουνά στα οποία δεν προκύπτουν ανάλογες προοπτικές και ως εκ τούτου προσφέρονται περισσότερο για εγκατάσταση ανεμογεννητριών, τις οποίες θα πρέπει να αποφεύγουμε να εγκαθιστούμε εκεί που αναμένουμε εισοδήματα και θέσεις εργασίες από άλλη πηγή”.

πηγή:ppel.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad