Έργα συντήρησης στη σιδηροδρομική γραμμή Κόρινθος-΄Αργος-Ναύπλιο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Έργα συντήρησης στη σιδηροδρομική γραμμή Κόρινθος-΄Αργος-Ναύπλιο


Σύντομα αρχίζουν τα έργα συντήρησης, στην μετρική σιδηροδρομική γραμμή, στη διαδρομή Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο, στην οποία προγραμματίζεται να επανακυκλοφορήσουν συρμοί περί τα μέσα του επόμενου έτους.

Αυτό έγινε γνωστό (σύμφωνα και με σχετική ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου), στη διάρκεια της συνάντησης που είχε στην Αθήνα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Θανάση Κοτταρά.

Σημειώνεται δε, ότι στην ίδια συνάντηση, γνωστοποιήθηκε ότι ξεκινάει άμεσα, ο καθαρισμός της μετρικής γραμμής από το Άργος μέχρι την Καλαμάτα.

Σκοπός είναι να γίνει καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί, ώστε να ακολουθήσει η μελέτη για την αποκατάσταση όποιων προβλημάτων διαπιστωθούν ότι έχουν προκύψει, κατά τη διάρκεια της πολυετούς εγκατάλειψης του δικτύου -είτε πρόκειται για φθορές φυσιολογικές λόγω του χρόνου αχρησίας, είτε ακόμα και για βανδαλισμούς.

“Στο κόστος αποκατάστασης θα συμμετάσχει και η Περιφέρεια, όπως και στην επαναλειτουργία τόσο του επιβατηγού όσο και του εμπορικού τρένου -ιδιαίτερα σημαντική προϋπόθεση για την ανάπτυξη των βιομηχανικών περιοχών και την υποστήριξη της Μεγαλόπολης”, σημείωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος πρόσθεσε ότι στο εξής, θα υπάρχει συνεχής συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον ΟΣΕ.πηγή: www: ppel.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad