Σχολεία: Τα δύο σενάρια για τη λειτουργία τους - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Σχολεία: Τα δύο σενάρια για τη λειτουργία τους

 

Διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων έδωσε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Α. Γκίκα.

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου σημείωσε πως τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως έχει ανακοινωθεί, ενώ οι εκπαιδευτικοί θα βρεθούν στις θέσεις τους από την 1η του μήνα.

«Είμαστε πραγματικά προετοιμασμένοι για να ανοίξουμε 7 Σεπτεμβρίου. Άλλωστε οι εκπαιδευτικοί ξεκινάνε από 1η Σεπτεμβρίου για να προετοιμάσουν ό,τι χρειάζεται για να μπορέσουν να υποδεχθούν τα σχολεία τα παιδιά μας. Είναι μία δύσκολη χρονιά. Περάσαμε τα δύσκολα την περασμένη σχολική χροιά. Είμαστε πιο ενημερωμένοι και πιο προετοιμασμένοι αυτή τη φορά», είπε η κ. Γκίκα τονίζοντας ότι «βεβαίως ανοίγουν τα σχολεία ανοίγουν στις 7 Σεπτεμβρίου, είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να ακολουθούν το κανονικό τους πρόγραμμα».

Όσον αφορά στον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία τη νέα σχολική χρονιά, η κ. Γκίκα επανέλαβε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν σε δύο εβδομάδες.

«Η λέξη κανονικότητα σημαίνει την καινούρια κανονικότητα. Έχουμε δύο κυρίως σενάρια, επεξεργαζόμαστε και άλλα και δύο έχουν προκριθεί. Το ένα είναι ότι πηγαίνουμε κανονικά στο σχολείο, με πάρα πολύ αυστηρά μέτρα αποστασιοποίησης και ενδεχομένως υποχρεωτικά μάσκες για όλους. Είναι όλα υπό συζήτηση ακόμα, διότι καθημερινά τα πράγματα αλλάζουν. Τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβουμε περίπου δύο εβδομάδες πριν τα παιδιά μπουν στο σχολείο. Θα δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα αποφασίσουμε. Δεν αποφασίζουμε βέβαια μόνοι μας, αποφασίζουν ουσιαστικά οι ειδικοί για εμάς», εξήγησε και πρόσθεσε για τους μαθητές ότι «δεν χρησιμοποιούμε κοινά πράγματα, δεν μοιραζόμαστε γόμες, μολύβια, μπάλες».

«Το δεύτερο σενάριο είναι αυτό που έχουμε ζήσει, το εκ περιτροπής. Εάν χρειαστεί, θα γίνει και αυτό. Είμαστε σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα, συζητάμε κάθε σενάριο. Άλλωστε έχουμε υλοποιήσει με πολύ μεγάλη επιτυχία την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης», επισήμανε ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τα ολοήμερα είπε ότι θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 7 Σεπτεμβρίου.

Σχολεία: Τι θα γίνει με τα κυλικεία

Τέλος όσον αφορά στο αν θα λειτουργήσουν τα κυλικεία, η Γενική Γραμματέας του υπουργείου σημείωσε πως δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση. «Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Αυτές μας υπέδειξαν να μην ανοίξουν τα κυλικεία. Αυτή τη στιγμή αυτό δεν έχει διευκρινιστεί, όπως και τόσα άλλα πράγματα, γιατί προχωράμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα», είπε.


Πηγή: iefimerida.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad