Καταγγελίες των εκπαιδευτικών Κορινθίας για ελλείψεις - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Καταγγελίες των εκπαιδευτικών Κορινθίας για ελλείψεις

 


Το Υπουργείο Παιδείας με μία αιφνιδιαστική εγκύκλιο την Παρασκευή 11/09/2020 και ώρα 14:00 ενημερώνει ότι πρέπει να προσέλθουν οι μαθητές 8:15 π.μ. τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στα σχολεία και να παραμείνουν μέχρι το τέλος του Αγιασμού, ο οποίος σε όλα τα σχολεία θα ξεκινήσει μετά τις 11:00 π.μ.

Κι αυτό γίνεται ενώ όλα τα σχολεία έχουν ήδη ενημερώσει εδώ και μέρες με ανακοινώσεις τους γονείς των μαθητών για το πρόγραμμα της Δευτέρας.

Παράλληλα, τα τμήματα σε πολλές περιπτώσεις παραμένουν με 25 μαθητές, υπάρχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας (ενδεικτικά αναφέρεται ότι ζητήθηκαν 70 καθαρίστριες από το Δήμο Κορινθίων και προσελήφθησαν 40 !!), μάσκες και παγουρίνα σε αναζήτηση….

Η εγκύκλιος αυτή παραβιάζει αναντίρρητα την κείμενη νομοθεσία (Π.Δ 79/2017 άρθρο 3 παρ. 6) και φέρνει σε δεινή θέση την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στον προγραμματισμό της μεταφοράς των μαθητών που μετακινούνται με μισθωμένα λεωφορεία και ταξί!! Οι πολιτικές που υλοποιούνται σε βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης είναι πρόκληση για τον κλάδο των εκπαιδευτικών της Π. Ε. που συστηματικά λοιδορείται και αγνοείται από μια πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. που αντιλαμβάνεται τις/τους εκπαιδευτικούς ως πειθήνια και άβουλα όντα και υποτελείς της !

Καταγγέλλουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας και ζητάμε να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η εγκύκλιος της Παρασκευής 11/09/2020 και να ισχύσει η προγενέστερη εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ στις 9/09/2020!

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Ζερβού Ελένη


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ:peloponnisosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad