Αλαλούμ με τις μεγάλες μάσκες στα σχολεία - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Αλαλούμ με τις μεγάλες μάσκες στα σχολεία

 


Τι λέει ο άνθρωπος που έφτιαξε 500.000 τεμάχια, πώς θα λυθεί το ζήτημα - Τι είπε η Νίκη Κεραμέως

Πολλά σχόλια έχει προκαλέσει το «φιάσκο» με τις μάσκες εξαιρετικά μεγάλου μεγέθους που διανεμήθηκαν από την ΚΕΔΕ στα σχολεία της χώρας τη Δευτέρα (14/09) και τη δική του άποψη για το αλαλούμ με τις μάσκες κατέθεσε, μιλώντας στο «Open TV», ο Γ. Σταθόπουλος, η εταιρεία του οποίου κατασκεύασε 500.000 τεμάχια για τα σχολεία. Έκανε γνωστό πως έγινε το λάθος, ενώ την αστοχία παραδέχτηκε και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ».

Τι λέει η εταιρεία που παρασκεύασε 500.000 μάσκες

O κ. Σταθόπουλος εξήγησε ότι «οι οδηγίες που δόθηκαν εξ αρχής ανέφεραν ότι για τα παιδιά έως 10 ετών οι διαστάσεις πρέπει να είναι 10×18 και για άνω των 10 ετών, καθώς και για καθηγητές και δασκάλους, 12×22. Το τελικό προϊόν είναι ούτως ή άλλως μεγάλο».

Το επίμαχο σημείο της προκήρυξης:



Ερωτηθείς γιατί κάποιος δεν παρατήρησε ότι είναι μεγάλες προ της παράδοσής τους, ο κ. Σταθόπουλος είπε: «Είχε σχολιαστεί και από εμάς το μέγεθος. Το είχαμε πει ότι είναι μεγάλες. Είχαν δοθεί μάλιστα δείγματα από όλους τους προμηθευτές. Εμάς δεν μας πρότειναν να δημιουργήσουμε, αλλά να παράγουμε με συγκεκριμένες διαστάσεις».

Παραγωγή με νέες διαστάσεις, διόρθωση του στοκ που δεν παραδόθηκε

Ο κ. Σταθόπουλος σημείωσε ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού έγινε από την ΚΕΔΕ, «όμως και η ΚΕΔΕ δεν ακολούθησε δικές της οδηγίες». Κρατώντας μάλιστα στα χέρια του τη σχετική προκήρυξη για τις μάσκες, διάβασε το σημείο όπου αναφέρει ότι «οι διαστάσεις καθορίστηκαν από τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι Κορωνοϊού».

Αμέσως μετά, ο Γ. Σταθόπουλος είπε ότι «εμάς αυτές οι διαστάσεις μας δόθηκαν. Από τη στιγμή που είχαμε δώσει δείγματα, τα οποία τα είδαν οι ειδικοί, δεν υπήρχε άλλο περιθώριο».

Καταλήγοντας, ο προμηθευτής των μασκών, υπογράμμισε ότι «η οδηγία που έχουμε λάβει είναι από εδώ και πέρα να έχουν άλλες διαστάσεις οι μάσκες, οι οποίες θα μας γνωστοποιηθούν σήμερα. Οι υπόλοιπες μάσκες, που δεν έχουν παραδοθεί, θα διορθωθούν με τις καινούργιες διαστάσεις. Αυτά δεν θα πληρωθούν από το ελληνικό κράτος, εμείς θα κληθούμε να τις διορθώσουμε».

Κεραμέως για μεγάλες μάσκες: Υπήρξαν αστοχίες, έχουν δοθεί νέες προδιαγραφές

Για το θέμα με τις τεράστιες μάσκες που μοιράστηκαν στους μαθητές μίλησε η Νίκη Κεραμέως. Όπως είπε, «υπήρξαν αστοχίες και έχουν δοθεί νέες προδιαγραφές προκειμένου να δοθούν στους μαθητές οι κατάλληλες μάσκες». Πρόσθεσε, ότι μέχρι να ετοιμαστούν οι νέες μάσκες θα δοθούν μάσκες μιας χρήσης προκειμένου να καλυφθούν οι μαθητές στο διάστημα που θα χρειαστεί.

Στη συνέχεια η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι αν υπάρξει κρούσμα σε σχολεία θα κλείνει το τμήμα κι όχι το σχολείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad