Στο τραπέζι απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Στο τραπέζι απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ


 Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Ούτε το πυροτέχνημα με την… οργή Πέτσα για τα 1 εκατ. SMS που έστειλαν οι πολίτες το Σαββατοκύριακο μετά τις 9 το βράδυ για σωματική άθληση. Ο οργισμένος Πέτσας προειδοποίησε ότι πρόκειται για «καταστρατήγηση» που θα παταχθεί πάραυτα. Ο ίδιος σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ακόμα σκληρότερα μέτρα εφόσον δεν αποδώσουν τα υφιστάμενα.

Όλα επί τάπητος

Η κυβέρνηση πλέον το σκέφτεται σοβαρά να λάβει πρόσθετα μέτρα αυστηροποίησης της καραντίνας.

Ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε πρωινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, επεσήμανε πως όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι σε περίπτωση που απαιτηθούν νέες κινήσεις κατά της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ερωτώμενος εάν υπάρχει περίπτωση να αποφασιστεί απαγόρευση κυκλοφορίας, ο ίδιος σημείωσε πως θα κριθεί ανάλογα με την κινητικότητα που υπάρχει.

Τι πρώτες ημέρες της επιβολής του γενικού lockdown, όπως γνωστοποίησε, η κινητικότητα ήταν της τάξης του 35%-45%.

Υπάρχουν λόγοι, όπως είπε, που συμβαίνει αυτό καθώς οι γονείς μεταφέρουν τα παιδιά τους στα σχολεία που παραμένουν ανοιχτά –σε αντίθεση με το πρώτο lockdown– ενώ λειτουργούν και άλλοι κλάδοι.

«Θα δούμε τι άλλα πρέπει να κάνουμε για να περιορίσουμε την κινητικότητα» σημείωσε και τόνισε πως αυτό το 35%-45% πρέπει να πέσει κι άλλο.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα είναι εκείνα που θα κρίνουν εάν θα ληφθούν αποφάσεις σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο.

Τοποθέτηση επί του ιδίου ζητήματος έκανε και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, σε συνέντευξή του στο MEGA. Ερωτώμενος εάν συζητείται απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, απάντησε:  «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση, θα περιμένουμε όμως. Σε μια δυναμικά εξελισσόμενη κατάσταση πολλά μπορεί να συμβούν. Αν κριθεί από τους ειδικούς επιστήμονες και το αποδεχθεί η κυβέρνηση, μπορεί να γίνει. Δεν μπορώ λοιπόν να το αποκλείσω. Η Πολιτεία θα λάβει κάθε μέτρο που θα χρειαστεί προκειμένου να προασπίσει τη δημόσια υγεία».

Τι θα γίνει με τα SMS

Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ είπε ότι η κυβέρνηση περιμένει και την ερχόμενη εβδομάδα για να δει την αποτελεσματικότητα των μέτρων με την παρούσα τους μορφή.

Εάν αυτά δεν αποδώσουν θα πάμε σε μια διαφορετική κατάσταση, συνέχισε ο Τάκης Χατζής:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ και έπειτα, χωρίς καμία εξαίρεση.

Ταυτόχρονα επεσήμανε πως οι έξι λόγοι για αποστολή SMS θα μειωθούν, σε περίπτωση που αποφασιστεί αυστηροποίηση των μέτρων.


ΠΗΓΗ:.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad