Β. Μπαλάφας:Το Ελληνικό Δημόσιο διαθέτει δύο πανίσχυρα δίκτυα κορμού. Το ΣΥΖΕΥΞΙΣ και το GUNET - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Β. Μπαλάφας:Το Ελληνικό Δημόσιο διαθέτει δύο πανίσχυρα δίκτυα κορμού. Το ΣΥΖΕΥΞΙΣ και το GUNET

 


Με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης  Webex

Γράφει ο Βασίλης Μπαλάφας


«Αξιότιμη κυρία Niki Kerameus δεν με γνωρίζετε. Είμαι ένα ελάχιστο γρανάζι (από αυτά που ακόμα και αν τα αφαιρέσεις δεν τρέχει και τίποτα) της κρατικής μηχανής. Με πολύ σεβασμό έχω να σας πω ότι αν δεν “επενδύσετε” στο προσωπικό και στην τεχνογνωσία του, αν δεν εμπιστευθείτε τους ανθρώπους που τρώνε τη λέζα κάθε μέρα, καμία μεταρρύθμιση και κανένας εκσυγχρονισμός δεν θα γίνουν ποτέ, όσους “χρυσοκάνθαρους” και αν μαζέψετε. Το Ελληνικό Δημόσιο διαθέτει δύο πανίσχυρα δίκτυα κορμού. Το ΣΥΖΕΥΞΙΣ και το GUNET (με όλα του τα παρελκόμενα).

Πλήθος από το ανθρώπινο δυναμικό του Δημοσίου ήδη από την προηγούμενη καραντίνα με ζήλο και πενιχρά μέσα “έστησε” λύσεις που έκαναν τη διαφορά. Παράδειγμα ; Η πλατφόρμα BigBlueButton και πολλά άλλα. Μαζί με το Webex και σωστή κατανομή στο φόρτο των δικτύων θα μπορούσαμε να έχουμε μια balanced ροή τουλάχιστον σε γενικές γραμμές και backup υποδομές. Εμπιστευθείτε το ανθρώπινο δυναμικό που πληρώνει αδρά ο πολίτης.

Ακούστε μας. Απλώς ακούστε και τη δική μας γνώμη, δείτε τι έχουμε καταφέρει με ελάχιστα ευρώ, λύσεις που τις έχουμε παρουσιάσει εδώ και χρόνια σε πανελλήνια και πανευρωπαϊκά συνέδρια εισπράττοντας θαυμασμό και συγχαρητήρια. Φυσικά και χρειάζεται η βοήθεια των “εξωτερικών” συνεργατών. Μπορούμε να δουλέψουμε μαζί τους συμβάλλοντας ιδιαίτερα με την μακροχρόνια εμπειρία μας και το troubleshooting.

Η έκκλησή μου αφορά σε όλη τη Δομή του Ελληνικού Δημοσίου. Μεταφέρετε σας παρακαλώ τούτο το μήνυμα στην Κυβέρνηση, στους Υπουργούς, στον Πρωθυπουργό. Μαζί θα τα καταφέρουμε. Για τους πολίτες, για τα παιδιά, για τους συναδέλφους μας. Μαζί με τον Ιδιωτικό Τομέα σε μια πρότυπη συνεργασία. Εμπιστευθείτε μας. Έχουμε αποδείξει την αξία μας πολλές φορές.

Μην αφήνεστε σε 3-4 ανθρώπους που αύριο δεν θα είναι πουθενά, αφήνοντας ρετσινιά στο Δημόσιο για να πάνε να χρυσοπληρωθούν πάλι σε θέσεις golden boys».

Καλή σας ημέρα

Βασίλης Μπαλάφας


ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad