Οι 10 γυναίκες που εκλέγονται με το ΠΑΣΟΚ - Οι 3 είναι Πελοποννήσιες - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Οι 10 γυναίκες που εκλέγονται με το ΠΑΣΟΚ - Οι 3 είναι Πελοποννήσιες

 


Δύο κυρίες εκλέχτηκαν στο λεκανοπέδιο, άλλες δύο στην Κρήτη, ενώ οι «πρωτάρες» είναι συνολικά τρεις – Από την Πελοπόννησο είναι 3, Γιαννακοπούλου, Γρηγοράκου και Ταγαρά
ΕΛΛΑΔΑ. Δέκα γυναίκες εκλέγονται με τη «σημαία» του ΠΑΣΟΚ και εισέρχονται στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα- με τα 41 μέλη- υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Δύο κυρίες εκλέχτηκαν στο λεκανοπέδιο, άλλες δύο στην Κρήτη, ενώ οι «πρωτάρες» είναι συνολικά τρεις. Συγκεκριμένα στη Βόρεια Αθήνα εκλέχτηκε η Μιλένα Αποστολάκη, πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, που κέρδισε τη μάχη, συμμετέχοντας σε ένα άκρως «ανταγωνιστικό» ψηφοδέλτιο. Η Νάντια Γιαννακοπούλου, (απο Μεσσηνία) μέχρι τώρα κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, πέτυχε την επανεκλογή της στη Δυτική Αθήνα.

Την Κρήτη εκπροσωπούν με την είσοδό τους για πρώτη φορά στη βουλή, η επιχειρηματίας Ελένη Βατσινά από το Ηράκλειο και η μηχανολόγος-μηχανικός, Κατερίνα Σπυριδάκη από την εκλογική περιφέρεια Λασιθίου. Στη γενέτειρα του Νίκου Ανδρουλάκη και στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου το ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, καθώς συγκέντρωσε το 21,8% και πλησίασε το δεύτερο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ που κατέγραψε πτωτική τάση και ποσοστό 22,93%. Στο Λασίθι το ΠΑΣΟΚ κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 21,5%.
Η Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ μέχρι την προκήρυξη των εκλογών, Ευαγγελία Λιακούλη επανεκλέχτηκε στη Λάρισα, ενώ ισχυρή νίκη πέτυχε στην Εύβοια, η Κατερίνα Καζάνη- γιατρός από τις νεότερες γενιές που κατέβηκε για πρώτη φορά στη μάχη των εκλογών.

Νεοεισερχόμενη στη βουλή και η Χριστίνα Σταρακά από την Αιτωλοακαρνανία, πρώην αντιπεριφερειάρχης στην περιοχή και υποψήφια Δήμαρχος στο Αγρίνιο. Στη Λακωνία, όπου εκλεγόταν επί χρόνια ο πατέρας της Λεωνίδας Γρηγοράκος, εκλέχτηκε η δικηγόρος Νάγια Γρηγοράκου, στην Κόρινθο η συνάδελφός της Κατερίνα Ταγαρά- υποψήφια για πρώτη φορά, όπως και η Ραχήλ Αλεξανδρίδου που εκλέχτηκε στην Πέλλα.

Πηγή: notospress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad