«Βράζει» ο Κορινθιακός Κόλπος – Έχουν γίνει 24 σεισμοί μέσα σε 24 ώρες! - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

«Βράζει» ο Κορινθιακός Κόλπος – Έχουν γίνει 24 σεισμοί μέσα σε 24 ώρες!


 Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι των περιοχών γύρω από τον Κορινθιακό Κόλπο, αλλά και της Αθήνας, από τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις που καταγράφονται στην περιοχή και ειδικά σε αυτή κοντά στο Ξυλόκαστρο.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, τις τελευταίες 24 ώρες έχουν σημειωθεί 24 σεισμικές δονήσεις, με ισχυρότερη αυτή των 3,8 Ρίχτερ σήμερα το πρωί στις 08:42, στη θαλάσσια περιοχή 6 χιλιόμετρα ανατολικά του Ξυλόκαστρου.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές. Προηγήθηκε ένας σεισμός 2,3 Ρίχτερ ακριβώς ένα λεπτό νωρίτερα και ακολούθησαν δύο μικρές δονήσεις, 1,8 και 2,1 Ρίχτερ το επόμενο διάστημα.

Όπως είναι φυσικό έχει προκληθεί ιδιαίτερη ανησυχία καθώς ο Κορινθιακός είναι ένα ιδιαίτερο σημείο που ξυπνά τραγικές μνήμες.

Μέχρι στιγμής οι σεισμολόγοι δεν έχουν μιλήσει, με τον ο πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα να επισημαίνει ότι το φαινόμενο είναι «υπό παρακολούθηση».

«Οι σεισμοί αυτοί εντάσσονται στην σεισμικότητα που υπάρχει στον Κορινθιακό Κόλπο. Δεν είναι κάτι που μας λέει ότι θα έχουμε μεγαλύτερη σεισμικότητα αλλά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, γιατί ο Κορινθιακό κόλπος μπορεί να φιλοξενήσει σεισμούς μεγάλου μεγέθους. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, δεν υπάρχει ανησυχία», είπε στην ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad