Τιμές ρεκόρ 26 ετών για το ελαιόλαδο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Τιμές ρεκόρ 26 ετών για το ελαιόλαδο


  

Πώς επηρέασε την κατάσταση η ξηρασία στην Ισπανία

 
Στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα έχουν φτάσει οι τιμές του ελαιόλαδου στη διεθνή αγορά, αφού η Ισπανία, μεγάλη παραγωγός ελαιολάδου, γνώρισε τον πιο ξηρό Απρίλιο στην ιστορία της.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων οι παγκόσμιες τιμές του ελαιολάδου έχουν φθάσει σε υψηλό 26ετίας στα σχεδόν 5.990 δολάρια ο μετρικός τόνος και ειδικοί λένε πως ο ζεστός καιρός στην Ισπανία διαδραματίζει μεγάλο ρόλο σ’ αυτό.
«Τα θέματα που συμβάλλουν στη διακύμανση των τιμών σε υψηλά ρεκόρ είναι κυρίως ο καιρός και η σοβαρή ξηρασία σε μεγάλο μέρος της περιοχής της Μεσογείου, όμως περισσότερο στην Ισπανία, η οποία είναι μείζων παραγωγός και εξαγωγός ελαιολάδου», δήλωσε ο αναλυτής Κάιλ Χόλαντ στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC.

Ο περασμένος μήνας ήταν ο πιο ζεστός και ξηρός Απρίλιος που έχει γνωρίσει ποτέ η Ισπανία, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε χθες, Δευτέρα (8/5), στη δημοσιότητα από την ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία AEMET.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad