Αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες από τη Τζια και το εξαντλημένο άλογο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες από τη Τζια και το εξαντλημένο άλογο


 

 Αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες από τη Τζια και το εξαντλημένο άλογο. Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του.

 
Εικόνες που δεν τιμούν τη χώρα μας έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την Τζια. Ένα πανέμορφο άλογο βρέθηκε να κρέμεται εξαντλημένο σε μία πλαγιά στον επαρχιακό δρόμο του νησιού με τα πόδια του δεμένα μεταξύ τους, το γνωστό παστούρωμα.

Το θέμα αναδεικνύει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ, προχωρώντας και σε σχετική καταγγελία.

Το Σάββατο 29 Απριλίου πολλοί διερχόμενοι οδηγοί, οι περισσότεροι τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα του πολιτισμού για διακοπές, νόμιζαν πως τρελάθηκαν. Σε επαρχιακό δρόμο του νησιού Κέα ή Τζια είδαν να κρέμεται ένα άλογο από μια πλαγιά. Νόμιζαν οι καημένοι πως έγινε ατύχημα. Που να φανταστούν πως το κακόμοιρο το ζώο του οποίου τα πόδια ήταν δεμένα μεταξύ τους και εκείνο δεμένο σε μια ελιά δίπλα σε μια πλαγιά, ψάχνοντας νερό και εξαντλημένο λύγισε και κρεμάστηκε στην πλαγιά. Από θαύμα δεν έσπασε κάτι ή τουλάχιστον αυτό νομίζουμε γιατί είναι σίγουρο πως θα πέθαινε εκεί, κρεμασμένο.

Κανένας μας δεν μπορεί να νιώσει τον πόνο, την απόγνωση και το στρεσάρισμα του όταν κρεμόταν εξαντλημένο για ώρες δεμένο και παστουρωμένο χωρίς καμία πρόσβαση σε νερό και φαγητό.

Δυστυχώς είναι παγκόσμια γνωστό πως τα ιπποειδή στην Ελλάδα ζουν στον Μεσαίωνα ως ζώα ενός κατώτερου Θεού, ενώ πολύ πρόσφατα τοπικοί φορείς απαίτησαν την παρανομία του δεσίματος των ποδιών μεταξύ τους, δηλαδή την συνέχιση της παστούρας ως μέσο διατήρησης της κτηνοτροφικής παραγωγής!!!

Οι τουρίστες άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια, ήρθε η κάτοχος θυμωμένη με όσους ασχολήθηκαν, έκοψε τα σχοινιά από την μια πλευρά και άρχισε να το κλωτσάει για να σηκωθεί. Το σωματείο μας κατέθεσε καταγγελία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ζητώντας την οριστική αφαίρεση του ζώου. Αν δεν προέρχεται από τζαμπάση ο οποίος δεκάρα δεν δίνει, όποιος ιδιώτης το πούλησε στο νησί και το αναγνωρίζει ας μιλήσει γιατί θα μας βοηθήσει να το βοηθήσουμε. Ιπποειδή, ζώα ενός κατώτερου Θεού και στην Τζια του 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad