Δήμος Κορινθίων ώρα μηδέν - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Δήμος Κορινθίων ώρα μηδέν

 


Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων, μια αυλαία έπεσε και μια άλλη άνοιξε, δυστυχώς με το χειρότερο τρόπο.

💣 Έπεσε οριστικά και αμετάκλητα η αυλαία του οράματος με το οποίο πριν το 2014, μια φούχτα ανθρώπων ξεκινούσε τη “Συμμαχία Πολιτών”. Σχεδόν κανείς από αυτούς πλέον δεν βρίσκεται εκεί, ακριβώς γιατί διαστρεβλώθηκαν, καταρρακώθηκαν και εν πολλοίς αγνοήθηκαν όλες οι αξιακές αφετηρίες. Καταδείχθηκε απόψε αυτό, ακόμα και με την αγωνιώδη προσπάθεια (δεν προκαλεί έκπληξη πια) του ακατονόμαστου “πρώην” να μαζέψει τα ασυμμάζευτα σχεδόν σε όλα τα θέματα που η Δημοτική Αρχή έχανε ακόμα και τις βασικές επαφές με τον ορθολογισμό. Το επόμενο που του μένει είναι να ανέβει στο μπαλκόνι παρέα τον Οκτώβριο (σε μια επανάληψη εικόνων από το παρελθόν).

💣 Η αυλαία που άνοιξε και επίσημα είναι αυτή που προφανώς θα βιώσουμε από εδώ και πέρα μέχρι τον Οκτώβριο. Ακροβατισμοί, βερμπαλισμοί και δικολαβικά παραπετάσματα απέναντι στην απλή λογική. Το μείγμα που προετοιμάζεται είναι επικίνδυνο και εξόχως αντιδημοκρατικό. Αυτή βέβαια είναι η λογική εξέλιξη όταν προσπαθείς να καλύψεις αρρωστημένες πρακτικές ανθρώπων που ήταν σκληρά απέναντί σου και σήμερα σε πλαισιώνουν βάζοντάς σε να κάνεις τα “καπρίτσια” και τα “γούστα” τους. Και βέβαια όταν αυτό γίνεται στα πλαίσια των προεκλογικών ζυμώσεων είναι ακόμα χειρότερο διότι αποτελεί προβολή του μέλλοντος στην απευκταία περίπτωση που θα συνεχίσεις να βρίσκεσαι εκεί που είσαι.

💣 Τα θέματα πλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έρχονται για να λυθούν, αλλά για να αποτελέσουν ιμάντες άσκησης πιέσεων σύμφωνα με τους προεκλογικούς σχεδιασμούς της πλειοψηφίας. Και αυτό είναι ακόμα πιο λυπηρό αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτό ακριβώς ήταν εκείνο που κάποτε παλεύαμε να αλλάξουμε.

💣 Βέβαια, βρέθηκαν οι πρόθυμοι να το υποστηρίξουν και να το “νομιμοποιήσουν” ασκώντας πολιτική ακόμα και από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, θέση που και άλλο ρόλο έχει θεσμικά και τελείως διαφορετικά θα έπρεπε να υπηρετείται από εκείνον που την κατέχει. Φευ !

💣 Βαριές κουβέντες ακόμα και με άνθρωπο που μόλις πριν 2 μέρες φιγουράριζε σε φωτογραφία μαζί με τον “Γενικό”, βραβευμένος για τις εισηγήσεις του, κατασπαραγμένος απόψε και κατηγορούμενος ως “ψεύτης”. Δημοσίως, on camera. Και όλο αυτό γιατί ; Γιατί “χάλασε” το αφήγημα που ήθελε να υπηρετηθεί η Δημοτική Αρχή.

💣 Άλλη μια απόδειξη ότι όλα τελικά γίνονται και ζουν μέχρι τη φωτογραφία. Οι εκδηλώσεις ζουν μέχρι να πάρει ο φωτογράφος το κλικ. Οι εκτιμήσεις σε ανθρώπους επίσης. Τσακ να βγει η φωτογραφία και μετά στάχτη και μπούλμπερη. Έκπληκτος ο άνθρωπος, κατάπιε τελικά την προσβολή του “ψεύτης” γιατί είναι και ήπιος ο χαρακτήρας του. Διαφορετικά ένας Θεός ξέρει που θα πήγαινε το πράγμα.

💣 Και κάπου στο βάθος και άλλος “ψεύτης”. Μίλαγε ο άνθρωπος, του απαντούσε ο Δήμαρχος, μια φορά η κάμερα δεν γύρισε να τον δείξει. Ολόκληρος διάλογος 20 λεπτά, η κάμερα να μη γυρίζει λες και είχε αρθριτικά, ήταν πλευριτωμένη, ποιος ξέρει. Και η κάμερα ακόμα έκανε “πολιτικό” παιχνίδι. Με τον άλλο “ψεύτη”.

💣 Και μια ακόμα παραίτηση σήμερα. Ασχολίαστη έμεινε. Σαν να μην ενοχλήθηκε κανείς. Τι σημασία έχει να παραιτείται διαμαρτυρόμενος ένας Πρόεδρος Δημοτικού Οργανισμού, μπροστά στο να σώσουμε το “φίλο” που κάνει θεσμική εκτροπή …

💣 Πως την καταντήσατε έτσι τη “Συμμαχία” βρε σεις …

💣 Και πήγε και το “Αλέκο” σύννεφο … Χωρίς “μου” στο τέλος … Ακόμα …

💣 Καληνύχτα …

 

Βασίλης Μπαλάφας (Facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad