Λέκκας για σεισμούς στην Κόρινθο: Η περιοχή είναι γεμάτη ρήγματα, δεν ξέρουμε ακόμα αν έχει γίνει ο κύριος - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Λέκκας για σεισμούς στην Κόρινθο: Η περιοχή είναι γεμάτη ρήγματα, δεν ξέρουμε ακόμα αν έχει γίνει ο κύριος


 Καθησυχαστικός ήταν ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας για τις δύο σεισμικές δονήσεις που ταρακούνησαν το πρωί της Πέμπτης τους κατοίκους της Κορινθίας.Καθησυχαστικός ήταν ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας για τις δύο σεισμικές δονήσεις που ταρακούνησαν το πρωί της Πέμπτης τους κατοίκους της Κορινθίας.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, μιλώντας στην ΕΡΤ1 επισημαίνει: "στο Ξυλόκαστρο ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με μία ακολουθία μικρών σεισμών περίπου στους 3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Σήμερα είχαμε έναν 3,9. Το παρακολουθούμε γιατί είναι μία περιοχή ιδιαίτερα ευαίσθητη".

Ωστόσο ακόμα δεν είναι σαφές αν αυτός ο σεισμός στην περιοχή της Κορίνθου είναι ο κύριος, σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών. "Δεν ξέρουμε αν αυτός ο σεισμός ήταν ο κύριος σεισμός αλλά το παρακολουθούμε".

"Ο Κορινθιακός είναι γεμάτος ρήγματα"

 
Όπως εξηγεί: "ο Κορινθιακός είναι γεμάτος ρήγματα, έχει δυναμικότητα αλλά ο δομημένος ιστός στα σπίτια και υποδομές μετά το ’81 αντέχουν για πολύ μεγαλύτερα μεγέθη. Δεν ανησυχούμε".

Ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε και στη χθεσινή σεισμική δονησή στην Κρήτη: "στις Μοίρες είχαμε χθες έναν σεισμό 4,3 ρίχτερ. Είχαν προηγηθεί και εκεί κάποιοι μικροί σεισμοί, ωστόσο δεν υπήρξε κανένα θέμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad