Στο Ναύπλιο η πρώτη γιορτή μητέρας παιδιού με αναπηρία - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Στο Ναύπλιο η πρώτη γιορτή μητέρας παιδιού με αναπηρία


 

Η ηθοποιός, συγγραφέας και Γραμματέας Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου ΑμεΑ-4amea, Νένα Χρονοπούλου, με τον σύζυγό της παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Τάσο Μητρόπουλο και τον 18χρονο γιο τους Χρήστο επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Ναυπλίου, όπου είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και την Πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, για τη διοργάνωση της πρώτης γιορτής μητέρας παιδιού με αναπηρία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου στις 5 το απόγευμα, στην Πλατεία Συντάγματος, στο ιστορικό Ναύπλιο.


Όπως αναφέρει η κα Χρονοπούλου: «Μανούλες από την Αθήνα που δεν έχουν μέσο μεταφοράς και θέλουν να συμμετέχουν στη γιορτή, μπορούν να έλθουν με τα πούλμαν που βάζει για εμάς ο Δήμος Ναυπλιέων».


Παγκόσμια Ημέρα Γιορτής της Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία

Οι μητέρες παιδιών με αναπηρία είναι μία “ειδική” κατηγορία γονέα.

Η δύσκολη και δύσβατη καθημερινότητα τους διαφέρει 360ο από την καθημερινότητα του γονέα τυπικών παιδιών.
Η μητέρα παιδιού ΑμεΑ δεν ξεκουράζεται σχεδόν ποτέ, δεν έχει επαγγελματική ή κοινωνική ζωή και τις περισσότερες φορές ούτε προσωπική ζωή γιατί εγκαταλείπεται από το σύζυγο. Η λέξη διασκέδαση είναι για εκείνη άγνωστη, και ο καημός για το αύριο του παιδιού της συνοδεύει πάντα το βλέμμα της.

Το παιδί ΑμεΑ χρειάζεται για πάντα τη βοήθεια της ως τα βαθιά της γεράματα και ο ρόλος της είναι πολυποίκιλος.
Εκτελεί καθημερινά και σε 24ωρη βάση, δίχως καμία εκπαίδευση από το κράτος καθημερινά χρέη νοσηλεύτριας και εκπαιδεύτριας, δασκάλας, οδηγού ή τραυματιοφορέα, είναι πάντα σε επιφυλακή για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στο παιδί της και πολλές φορές έχει αναλάβει εκτός από τον τρυφερό ρόλο της μητέρας και το ρόλο του πατέρα γιατί είναι υπεύθυνη και για την οικονομική φροντίδα της οικογένειας της.

Η μητέρα παιδιού ΑμεΑ, δεν έχει ωράριο, στέκεται εκεί φύλακας άγγελος δίπλα στο παιδί της από την ημέρα της γεννησής του και μέχρι να σφραγίσουν τα μάτια της.
Το λιγότερο που της αξίζει είναι να τιμηθεί με μία Παγκόσμια Ημέρα Γιορτής της Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία.

Πηγή: anagnostis.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad