Μετάλλαξη Αρκτούρος: Νέο σύμπτωμα στα μάτια των παιδιών - Προειδοποιήσεις από τους επιστήμονες - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Μετάλλαξη Αρκτούρος: Νέο σύμπτωμα στα μάτια των παιδιών - Προειδοποιήσεις από τους επιστήμονες


Για ένα νέο σύμπτωμα στα παιδιά λόγω του στελέχους «Αρκτούρος» του κορονοϊού προειδοποιούν οι ειδικοί. Η νέα μετάλλαξη αναμένεται να επικρατήσει σε όλο τον κόσμο τους επόμενους μήνες.
Ειδικότερα, γιατροί αναφέρουν την αύξηση περιστατικών παιδιών με συμπτώματα επιπεφυκίτιδας, τη φλεγμονή της εσωτερικής πλευράς των βλεφάρων και του άσπρου τμήματος του ματιού και προκαλεί συνήθως κοκκίνισμα των ματιών, φαγούρα, πόνο και δακρύρροια.

«Αυξημένος κίνδυνος»

 
«Μέχρι στιγμής η ασθένεια που βλέπουμε είναι η ίδια» με τις προηγούμενες παραλλαγές της Covid-19 δήλωσε στο local10.com η δρ Αϊλίν Μάρτι, λοιμωξιολόγος του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Φλόριντα. «Η διαφορά είναι ότι έχουμε αυξημένο κίνδυνο επιπεφυκίτιδας σε παιδιά».

Αύξηση των κρουσμάτων επιπεφυκίτιδας σε παιδιά με Covid-19 αναφέρει ότι παρατήρησε και ο δρ Μάρκος Μέστρε του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Νίκλαους στο Μαϊάμι.


Στην Ινδία, τη χώρα όπου πρωτοεμφανίστηκε το στέλεχος «Αρκτούρος», ο παιδίατρος Βίπιν Βασίστα, πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών της Ινδικής Ακαδημίας Παιδιατρική, ανέφερε ότι η συμπτωματολογία της νέας παραλλαγής στα νήπια περιλαμβάνει κνησμώδη επιπεφυκίτιδα με τσίμπλες, κάτι που δεν είχε παρατηρηθεί με προηγούμενες παραλλαγές του ιού.

Το στέλεχος «Αρκτούρος», επισήμως γνωστό ως XBB.1.16, είναι μια παραλλαγή του στελέχους Όμικρον που επικρατεί αυτή τη στιγμή σε όλο τον πλανήτη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι προκαλεί πιο σοβαρή ή πιο ήπια νόσο σε σχέση με προηγούμενα στελέχη.
Ο «Αρκτούρος» εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα και στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη όμως τα κρούσματα είναι ακόμα σχετικά περιορισμένα, πιθανώς λόγω του πρόσφατου κύματος λοιμώξεων από το συγγενικό στέλεχος  XBB.1.5 «Kraken».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad