Πανελλήνιες 2023: "Πρεμιέρα" με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία κάνουν σήμερα τα ΓΕΛ - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Πανελλήνιες 2023: "Πρεμιέρα" με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία κάνουν σήμερα τα ΓΕΛ


 Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών αρχίζουν σήμερα οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ. Αναλυτικά το πρόγραμμα για τις επόμενες μέρες.
Ξεκινούν σήμερα, Παρασκευή (02/06) οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), οι οποίοι εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Σημειώνεται ότι μετά τη χθεσινή "πρεμιέρα" των υποψηφίων των ΕΠΑΛ στο μάθημα των Νέων Ελληνικών, η επόμενη εξέταση για τους μαθητές είναι του μαθήματος των Μαθηματικών, το Σάββατο 3 Ιουνίου.
Πρόγραμμα Πανελληνίων Εξετάσεων στα ΓΕΛ
Μετά την εξέταση στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας), στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τρεις ημέρες εξετάσεων των μαθημάτων Προσανατολισμού.

Αναλυτικά:

Τρίτη 6 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας)
Πέμπτη 8 Ιουνίου: Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
Δευτέρα 12 Ιουνίου: Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
Πρόγραμμα Πανελληνίων Εξετάσεων στα ΕΠΑΛ
Η επόμενη εξέταση των υποψηφίων των ΕΠΑΛ θα είναι τη Δευτέρα (03/06) στο μάθημα των Μαθηματικών και οι υπόλοιπες ημέρες (7, 9, 10, 13, 15 και 16 Ιουνίου) θα αφορούν σε μαθήματα ειδικότητας.

Αναλυτικά:

Σάββατο 3 Ιουνίου: Μαθηματικά (Άλγεβρα)
Τετάρτη 7 Ιουνίου: Ανατομία- Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών, Αρχές Βιολογικής Γεωργίας
Παρασκευή 9 Ιουνίου: Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης
Σάββατο 10 Ιουνίου: Υγιεινή, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ), Στοιχεία Μηχανών
Τρίτη 13 Ιουνίου: Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Ναυτικές Μηχανές
Πέμπτη 15 Ιουνίου: Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης (ΜΕΚ ΙΙ), Ψηφιακά Συστήματα
Παρασκευή 16 Ιουνίου: Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών, Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων
Πρόγραμμα στα ειδικά και μουσικά μαθήματα
Σχετικά με τις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, αυτές θα διεξαχθούν στο διάστημα 17 – 29 Ιουνίου. Αρχικά, στις 17 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα των Αγγλικών και στις 19 Ιουνίου στα Γερμανικά. Στη συνέχεια, θα διεξαχθούν οι εξετάσεις του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου (20 και 21 Ιουνίου, αντίστοιχα).

Θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των μαθημάτων που αφορούν στην εισαγωγή σε μουσικά τμήματα: Αρμονία (22 Ιουνίου), Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων (23 Ιουνίου), Μουσική Αντίληψη και Γνώση (24 Ιουνίου), Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία (26 Ιουνίου).

Τέλος, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθούν με τα Γαλλικά (27 Ιουνίου), τα Ισπανικά (28 Ιουνίου) και τα Ιταλικά (29 Ιουνίου).

Αναλυτικά:

Σάββατο 17 Ιουνίου: Αγγλικά 10.00 π.μ.
Δευτέρα 19 Ιουνίου: Γερμανικά 8.30 π.μ.
Τρίτη 20 Ιουνίου: Ελεύθερο Σχέδιο 8.30 π.μ.
Τετάρτη 21 Ιουνίου: Γραμμικό Σχέδιο 8.30 π.μ.
Πέμπτη 22 Ιουνίου: Αρμονία 8.30 π.μ.
Παρασκευή 23 Ιουνίου: Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων 16.30 π.μ.
Σάββατο 24 Ιουνίου: Μουσική Αντίληψη και Γνώση 12.30 π.μ.
Δευτέρα 26 Ιουνίου: Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία 8.30 π.μ.
Τρίτη 27 Ιουνίου: Γαλλικά 8.30 π.μ.
Τετάρτη 28 Ιουνίου: Ισπανικά 8.30 π.μ.
Πέμπτη 29 Ιουνίου: Ιταλικά 8.30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad