"Πυροτέχνημα" χωρίς ουσία η εξαγγελία Νανόπουλου για αστική συγκοινωνία στον Προαστιακό - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

"Πυροτέχνημα" χωρίς ουσία η εξαγγελία Νανόπουλου για αστική συγκοινωνία στον Προαστιακό

 


 Σαφείς αιχμές πως ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος δεν λέει την αλήθεια για την σύνδεση του προαστιακού με το κέντρο της Κορίνθου άφησε ο Νίκος Σταυρέλης το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτησή του για το ζήτημα των ηλεκτρικών οχημάτων που ήθελε να αγοράσει μέσω του Βαρδινογιάννειου Ιδρύματος ο δήμος. Ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Δημιουργίας απέδωσε την απόσυρση του θέματος στην πεποίθηση του δημάρχου ότι το θέμα δεν θα περάσει και διατύπωσε εύλογες απορίες. Όπως είπε χαρακτηριστά ο σχεδιασμός ήταν να αγοραστούν δύο ηλεκτρικά λεωφορεία αξίας 500.000 το καθένα (!), δύο αγροτικά οχήματα αξίας 50.000 το καθένα και ενός μικρού απορριμματοφόρου για τους πεζόδρομους αξίας 50.000.

Κατά την συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή συμφωνήσαμε για τα αγροτικά και το απορριμματοφόρο. Αλλά όχι για τα ηλεκτρικά λεωφορεία. Όχι μόνο για το κόστος τους, αλλά και γιατί ζητήσαμε να μάθουμε αν υπάρχει η νομική δυνατότητα να συστήσει ο δήμος δημοτική συγκοινωνία. Δεν το ξέρουμε αυτό. Ανάλογο πρόβλημα έχει και το Λουτράκι, όταν αγόρασε δύο λεωφορεία για να κάνει δημοτική συγκοινωνία και το ΚΤΕΛ προσέφυγε στα δικαστήρια και τα κέρδισε…
Αλλά υπάρχουν και επι μέρους ζητήματα. Ποιος θα τα οδηγήσει; Πώς θα προσλάβουμε τους 4-6 οδηγούς που θα χρειαστούν για να τα οδηγήσουν; Με ποιες διαδικασίες όταν δεν μπορούμε να προσλάβουμε ούτε υπαλλήλους στην καθαριότητα; Πού θα φυλάσσονται; Πού θα φορτίζονται; Υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη; Θα υπάρχει αντίτιμο για τους δημότες και πόσο θα είναι;
“.

Η θέση αυτή του κ. Σταυρέλη προκάλεσε και ένα ερώτημα για το αν θα υπάρχει πρόβλημα να δημιουργηθεί γραμμή δημοτικής συγκοινωνίας από τον προαστιακό στην Κόρινθο. Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Μάρτιο, ο κ. Νανόπουλος είχε επιβεβαιώσει ότι η γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΚΕΔΕ είναι στα χέρια του δήμου και είναι θετική, ενώ συμπλήρωσε ότι θα υπάρξει θετική εξέλιξη σύντομα γύρω απο αυτό το θέμα: “ξέρετε πόσα μας έχει πει ο δήμαρχος; για τη μονάδα κομποστοποιησης, για το ένα για το άλλο. Για το θέμα που με ρωτάτε, έχει δει κανένας την γνωμοδότηση; Που είναι. Έπρεπε να την είχε φέρει να την εγκρίνει και το δημοτικό συμβούλιο. Εγώ λέω πως δεν υπάρχει τίποτα…“.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad