Λουτράκι: Δεκάδες καμένα σπίτια, "στάχτη" πάνω από 1.000 στρέμματα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Λουτράκι: Δεκάδες καμένα σπίτια, "στάχτη" πάνω από 1.000 στρέμματα


  Και ενώ το πιο δύσκολο μέτωπο αυτή την ώρα εντοπίζεται στα Δερβενοχώρια, συνεχίζεται η μάχη και σε Σαρωνίδα και Λουτράκι Κορινθίας, δύο φωτιές που εκδηλώθηκαν με διαφορά λίγων ωρών το μεσημέρι της Δευτέρας, με εκατοντάδες πυροσβέστες να παλεύουν όλη τη νύχτα περιμένοντας τα πρώτα εναέρια μέσα το πρωί.

Αν και στο Λουτράκι Κορινθίας η εικόνα της φωτιάς είναι γενικά καλύτερη σε σχέση με αυτή της Δευτέρας, λίγο πριν τις 9 το πρωί υπήρξε αναζωπύρωση προς Άγιο Χαράλαμπο. «Αρχίζει ο άνεμος να αυξάνεται και αυτό είναι πρόβλημα» είπε στο MEGA o δήμαρχος Λουτρακίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο δυτικό μέτωπο η εικόνα της φωτιάς είναι καλή, στα νότια προς την εθνική οδό Αθηνών-Πατρών το μέτωπο έχει οριοθετηθεί ενώ υπάρχει ενεργό κομμάτι στα βόρεια της περιοχής Καλλιθέα, όπου έγινε η κυρία προσπάθεια κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, στο Λουτράκι υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση στη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή 1 χλμ. βόρεια από την εθνική οδό προς Αγιο Χαράλαμπο και εκεί είναι το ενεργό μετωπο.

Τη μάχη δίνουν περισσότεροι από 120 πυροσβέστες με τέσσερα πεζοπόρα τμήματα και 43 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν πέντε εροσκάφη και ένα ελικόπτερο και έχουν κινητοποιηθεί αλλα τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο

Ο  πρώτος απολογισμός που παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στο συντονιστικό που συνεκλήθη για τη φωτιά έδειξε έχουν ήδη γίνει στάχτη περισσότερα από 1.000 στρέμματα δάσους, πεύκα και θάμνοι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad