Πανσέληνος-Καλάμια: Ο δήμος Κορινθίων κάλεσε τα μαγαζιά να κλείσουν τα φώτα, αλλά εκείνος ξέχασε ανοιχτά τα δικά του - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Πανσέληνος-Καλάμια: Ο δήμος Κορινθίων κάλεσε τα μαγαζιά να κλείσουν τα φώτα, αλλά εκείνος ξέχασε ανοιχτά τα δικά του


  

 “Μια νύχτα με πανσέληνο στα Καλάμια” ανακοίνωσε χθες ο δήμος Κορινθίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», όπου ο Δήμος και οι υπεύθυνοι της ακτής καλούνται να παρουσιάσουν τουλάχιστον πέντε δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πληροφόρησης για το έτος 2023. Τι πήγε λάθος όμως;

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου προς τους καταστηματάρχες της παραλίας, αλλά και προς τον κόσμο, η δραστηριότητα ήταν προγραμματισμένη για την 1/8/2023 ημέρα Τρίτη και ώρα 21:00 – 23:00, οπότε και θα έσβηναν τα φώτα των καταστημάτων ενώ ο φωτισμός θα παρεχόταν μόνο με κεριά. Συγχρόνως, διαβάζουμε στην ανακοίνωση, θα έσβηναν και τα φώτα του Δήμου.

“Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης για τα ζητήματα περιβάλλοντος θα είναι πολύ σπουδαίο οι επισκέπτες της παραλίας να προσέλθουν με ποδήλατα ή περπατώντας και να αποφευχθεί η χρήση μηχανοκίνητων οχημάτων.

Σκοπός της δραστηριότητας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας αφενός και αφετέρου να δοθεί η δυνατότητα στους δημότες να χαρούν την ομορφιά του γεμάτου φεγγαριού σε συνδυασμό με την αύρα της θάλασσας και τις φλόγες των κεριών απολαμβάνοντας την ηρεμία της φύσης σε αντιδιαστολή με τις δραματικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής τις οποίες βιώνουμε καθημερινά.
Το μήνυμα της δράσης είναι : κεριά για εξοικονόμηση ενέργειας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πάμε τώρα να δούμε και τι ακριβώς έγινε στην πράξη, σύμφωνα με ανάρτηση μιας επαγγελματία της παραλίας:

 (Πηγή: Klife.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad