𝚨𝚲𝚨𝚭𝚶𝚴𝚬𝚰𝚨, 𝚿𝚬𝚳𝚨, 𝚼𝚷𝚶𝚱𝚸𝚰𝚺𝚰𝚨 𝚱𝚨𝚰 𝚨𝚪𝚴𝚶𝚰𝚨 - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

𝚨𝚲𝚨𝚭𝚶𝚴𝚬𝚰𝚨, 𝚿𝚬𝚳𝚨, 𝚼𝚷𝚶𝚱𝚸𝚰𝚺𝚰𝚨 𝚱𝚨𝚰 𝚨𝚪𝚴𝚶𝚰𝚨

 


👣 Όπως σάς είπα, μερικοί και μερικές απλώσαν τα πόδια τους πέρα από το πάπλωμά τους και τώρα θα δούμε σιγά σιγά πως θα μαζέψουν τα πόδια τους ή πως θα μεγαλώσουν το πάπλωμα (μπορεί να κοστίσει και κάτι παραπάνω) ...
👣 Πάμε λοιπόν να δούμε ορισμένα επιπλέον στοιχεία όπως σάς υποσχέθηκα. Το "έργο" θα ξετυλιχτεί αργά για να είναι κατανοητό (όπως μου ζητήθηκε). Θα ακολουθήσουν και άλλα. Τα συμπεράσματα όπως πάντα θα είναι δικά σας και μόνο δικά σας.
➡ Η ομάδα που δραστηριοποιείται περισσότερα από 10 χρόνια στην Κόρινθο σχετικά με την εκπαίδευση στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση με χρήση ΑΕΑ, είναι η ομάδα BLS KORINTHOS.
➡ Πρόκειται για τη μοναδική ομάδα που συνεργάζεται με το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και για τη μοναδική που έχει τη δυνατότητα να παραχωρεί ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ από τον επίσημο φορέα European Resuscitation Council. Η πιστοποίηση αυτή κοστίζει 30€ και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. Οποιαδήποτε άλλη "πιστοποίηση" δεν είναι έγκυρη και δεν αναγνωρίζεται από τους επίσημους φορείς.
➡ Η ομάδα αυτή έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 1.000 συμπολίτες μας στο νομό Κορινθίας.
➡ Παραμονές των Δημοτικών Εκλογών του 2019 έγινε μια συνεννόηση με τα μέλη της ομάδας και εντάχθηκε προγραμματικά από τη Συμμαχία η τοποθέτηση απινιδωτών στο Δήμο Κορινθίων.
➡ Τον Οκτώβριο του 2019, σημερινός Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αρχής, μιλά για την ομάδα BLS σε δράση που έχει οργανωθεί στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου. Πρόκειται για μια τρανταχτή απόδειξη ότι τα μέλη της Δημοτικής Αρχής και ΓΝΩΡΙΖΑΝ για την ομάδα και ΗΞΕΡΑΝ που έπρεπε να απευθυνθούν αν ήθελαν να κάνουν μια ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ δράση (βλέπε σχετικό βίντεο στο 2.19 : https://www.youtube.com/watch?v=tXr6h8nqUV4 ). Μάλιστα ο συγκεκριμένος δεν διστάζει να μιλήσει ΓΙΑ ΘΕΣΜΟ !
➡ Τον Αύγουστο του 2021, επίσημα πλέον μέλη της ομάδας συναντήθηκαν στο γραφείο του νέου Δημάρχου σχετικά με την υλοποίηση της προγραμματικής δέσμευσης όπου και έγινε συγκεκριμένη παρουσίαση και προτάθηκαν συγκεκριμένοι χώροι για να τοποθετηθούν δυο απινιδωτές και να γίνουν οι σχετικές εκπαιδεύσεις.
➡ Φυσικά αυτή η δέσμευση δεν υλοποιήθηκε ποτέ με το πρόσχημα ότι δεν υπήρχε κατάλληλος κωδικός για την εκταμίευση του ποσού για την αγορά των απινιδωτών. Μάλιστα, ζητήθηκε από την εν λόγω ομάδα να βρουν από άλλους Δήμους της χώρας τον κωδικό που χρησιμοποίησαν για την αγορά απινιδωτών (εδώ που τα λέμε είναι πιο εύκολο να βρεις τον κωδικό για να αγοράσεις σκουπιδοσακούλες).
➡ Η ομάδα υπέδειξε τους κωδικούς, το θέμα πήγε στις καλένδες και ποτέ δεν προχώρησε η υλοποίηση της δέσμευσης.
➡ Ακόμα και το Σεπτέμβριο του 2022 όταν και η Περιφέρεια τελικά παραχώρησε απινιδωτές, στο Δήμο Κορινθίων δεν υπήρξε καμία σπουδή σχετικά με εκπαιδεύσεις χειριστών, καμία ενόχληση στα μέλη της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ομάδας που μπορεί να απονέμει έγκυρα πιστοποιητικά ΑΝΑΝΗΠΤΗ από το ERC.
🔴 Μετρήστε χρόνια :
- 2019 : τίποτα, ζερό
- 2020 : τίποτα, ζερό
- 2021 : τίποτα, ζερό
- 2022 : τίποτα, ζερό
❓ ΤΙ ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ ΑΡΑΓΕ και το όλο θέμα ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ το Μάρτιο του 2023 και ξαφνικά ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΩΔΙΚΟΣ από τον οποίο διατίθενται 7.000 € (ΕΦΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ) για την αγορά 6 απινιδωτών (πέραν αυτών που διέθεσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου) ;
❓ ΤΙ ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ ΑΡΑΓΕ και παραμονές δημοτικών εκλογών ΞΑΦΝΙΚΑ δημιουργούνται και ΑΦΙΣΕΣ σχετικά με εκπαιδεύσεις που όμως δεν γίνονται από την ομάδα του BLS KORINTHOS ;
❓ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ έγγραφο του ντόπιου ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ προς το Δήμο Κορινθίων σχετικά με τις εκπαιδεύσεις για τη χρήση απινιδωτών στο οποίο ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ;
❓ ΤΙ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ως "πιστοποιημένο ανανήπτη" και τι είδους πιστοποίηση πρέπει να έχει ;
❓ Λέτε το ξαφνικό ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής που ήταν ανύπαρκτο για 4 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ και η πυραυλική επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών αγοράς και εκπαίδευσης να σχετίζεται με τη συμμετοχή συγκεκριμένου ατόμου στο ψηφοδέλτιο ; Μπα ... Δε νομίζω ...
Συνεχίζεται ... Μέχρι τέλους ...
 
 Βασίλειος Μπαλάφας
Πηγή: FB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad