Δήμος Κορινθίων: «Εξαγορά» υποψηφιοτήτων για «ανανέωση» ψηφοδελτίου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Δήμος Κορινθίων: «Εξαγορά» υποψηφιοτήτων για «ανανέωση» ψηφοδελτίου

 


Στη μάχη του προεκλογικού αγώνα και της συγκρότησης ψηφοδελτίων οι επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών στου Δήμου Κορινθίων, με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Οι νέοι συνδυασμοί («ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ» και «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ»  είναι λογικό κι επόμενο να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη δυσκολία. Αντίθετα, η «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» του κ. Νίκου Σταυρέλη παρουσιάζει μεγάλη προσέλευση καταφέρνοντας να αγγίξει το μάξιμουμ σε αριθμό που φθάνει τους 300 υποψηφίους. Απορίας άξιο, όμως, είναι πως ο νυν δήμαρχος κ. Βασίλης Νανόπουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» βρίσκει «κλειστές πόρτες» στις προσεγγίσεις που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και συνεχίζει να πραγματοποιεί, προκειμένου να συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο.

Απέναντι σε αυτή την δυσπιστία και απροθυμία των δημοτών, ο κος Νανόπουλος έχει επιστρατεύσει κάθε μέθοδο - θεμιτή ή μη- εκμεταλλευόμενος τα «όπλα» της εν ενεργεία δημαρχίας του με σκοπό να προσελκύσει υποψηφίους.

Οι ψίθυροι για ρουσφέτια, τάξιμο θέσεων εργασίας με συμβάσεις στο Δήμο, απευθείας αναθέσεις με αντάλλαγμα την υποψηφιότητα, όλο και γιγαντώνονται στην Κόρινθο.

Τρανταχτό και όχι μοναδικό παράδειγμα, η απευθείας ανάθεση του Δημάρχου 20/7/23 , ποσού 31.973 € στην Ένωση Κιάτου ΙΚΕ για προμήθεια 9.550 κιλών πλαστικών σακούλων απορριμμάτων που έρχεται να «κουμπώσει» με πρόσωπο ή πρόσωπα που η υποψηφιότητα τους ανακοινώθηκε λίγες μέρες μετά. Διαβάζοντας τα βιογραφικά των υποψηφίων εύκολα αντιλαμβανόμαστε, ποιοι είναι αυτοί/ές που κατεβαίνουν στις εκλογές για να «προσφέρουν» ανιδιοτελώς στον τόπο τους.

Το ίδιο εύκολα αντιλαμβανόμαστε και την αγωνία του κ. Νανόπουλου για την εξεύρεση υποψήφιων δημοτικών συμβούλων αφού σχεδόν όλα τα ιδρυτικά στελέχη της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» έφυγαν και «έκλεισαν την πόρτα» πίσω τους οριστικά. Οι ίδιοι έχουν τοποθετηθεί δημόσια για τους λόγους που οδηγήθηκαν στην απόφαση αυτή.

Προς τους υποψηφίους του «ανανεωμένου» ψηφοδελτίου του κ. Νανόπουλου, έχουμε να πούμε μόνο….«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad