Ανασύσταση ΔΣ για τους φιλόλογους της Κορινθίας – Τα νέα πρόσωπα και οι πρώτες δράσεις - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Ανασύσταση ΔΣ για τους φιλόλογους της Κορινθίας – Τα νέα πρόσωπα και οι πρώτες δράσεις

 

Σε ανασύσταση του Διοικητικού του Συμβουλίου προχώρησε ο νέος Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Κορινθίας (εφεξής ΣΦΝΚ), μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του σώματος. Νέος πρόεδρος εκλέχτηκε ο Μιχάλης Μαρίνης, ενώ η μέχρι σήμερα πρόεδρος Σοφία Σκάζα, η οποία κατάφερε να περάσει χωρίς κλυδωνισμούς τον σύλλογο στην νέα εποχή πέρασε στη θέση του γενικού γραμματέα.


 

Ειδικότερα το νέο Δ.Σ. αποτελείται από τους:

i. Πρόεδρος δρ. Μιχαήλ Ι. Μαρίνης
ii. Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Χωρίκης
iii. Γενική Γραμματέας Σοφία Σκάζα
iv. Ταμίας Μαριλένα Ρουμπέκα
v. Ειδικός Γραμματέας Σταυρούλα Μαρινού
vi. Οργανωτικός Γραμματέας Νίκος Διπλός
vii. Έφορος Βιβλιοθήκης Ολυμπία Δρόσσου

Σε ό,τι αφορά τις πρώτες αποφάσεις του νέου ΔΣ του συλλόγου αποφασίστηκε ομόφωνα η θέσπιση και εκτέλεση τριών νεών δράσεων τακτικού χαρακτήρα, οι οποίες θα πλαισιώνονται από άλλες έκτακτες δράσεις που θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα. Οι τρεις τακτικές δράσεις του ΣΦΝΚ αφορούν:

i. Θέσπιση, προετοιμασία και διοργάνωση Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, το οποίο θα διεξάγεται κάθε δύο έτη. Το πρώτο θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο 2024, με θέμα «Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή». Το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει η επίσημη προκήρυξη του Συνεδρίου.

ii. Θέσπιση, προετοιμασία και έκδοση Επιστημονικού Περιοδικού το οποίο θα κυκλοφορεί κάθε δύο χρόνια. Το πρώτο πρόκειται να έχει εκδοθεί τον Μάιο 2025.

iii. Οργάνωση Μηνιαίου Εργαστηρίου στο οποίο θα παρουσιάζονται επιστημονικές εργασίες μελών και φίλων του ΣΦΝΚ. Το Εργαστήριο θα λαμβάνει χώρα κάθε τρίτη Κυριακή κάθε μήνα. Άμεσα πρόκειται να εκδοθεί πρόσκληση συμμετοχής προς τα μέλη και τους φίλους του ΣΦΝΚ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad