Να δώσουμε Αναπτυξιακή Πνοή για να κρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Να δώσουμε Αναπτυξιακή Πνοή για να κρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας

 


Ο Δήμος Κορινθίων, ένας δήμος σε εγγύτητα με την Αττική, με την παραθαλάσσια πρωτεύουσα και τα όμορφα χωριά του, οφείλει να αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό να ζεις και να εργάζεσαι. Γιατί όμως δεν συμβαίνει αυτό; Γιατί οι νέοι μας, μετά τις σπουδές τους, αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα την επιστροφή τους στον τόπο τους; Γιατί προτιμούν να μείνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα και όχι στην επαρχία ακόμα κι αν μπορεί να τους παρέχει μια πιο ασφαλή και ποιοτική ζωή. Προφανώς γιατί δεν έχουμε δημιουργήσει το κατάλληλο οικοσύστημα για να τους δελεάσει και να τους κρατήσει. Αποτέλεσμα ο πληθυσμός μας να παρουσιάζει υψηλό μέσο όρο ηλικίας και να απουσιάζει ένα ζωτικό κομμάτι της κοινωνίας μας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να αφουγκραστεί τις ανάγκες των νέων και να προσαρμοστεί στα δεδομένα και τις προκλήσεις της εποχής

Πιστεύω ότι μια σύγχρονη δημοτική αρχή, πέρα απ΄τα αυτονόητα έργα καθημερινότητας (καθαριότητα, φωτισμός κτλ)  μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την στήριξη καινοτόμων και έξυπνων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και για την καταπολέμηση της ανεργίας. Ο στόχος δεν είναι μόνο οικονομικός. Αφορά τη βιωσιμότητα των χωριών μας και την ύπαρξη αυτή κάθε αυτή του Δήμου μας.

Η νέα Δημοτική Αρχή  θα πρέπει να εστιάσει στον σχεδιασμό μιας αναπτυξιακής πολιτικής με στοχευμένα έργα, μέτρα και δράσεις που θα δώσουν διεξόδους και ευκαιρίες σε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας. Αυτονόητο είναι πως εκτός από τα απαραίτητα έργα υποδομών (οδικά δίκτυα, ύδρευση, άρδρευση, κ.α.), η διοίκηση του Δήμου Κορινθίων είναι απαραίτητο να αναπτύξει δημιουργική συνεργασία με τοπικούς φορείς, επιχειρηματίες και εκπαιδευτικά ιδρύματα, να αξιοποιήσει την ανεκμετάλλευτη ακίνητη περιουσία (δημιουργία co-working spaces), να δώσει οικονομικά κίνητρα και να ενισχύσει την κοινωνική πολιτική.

Αν καταφέρουμε να προσφέρουμε ένα φιλόξενο και δημιουργικό περιβάλλον, αν οι νέοι μας νιώσουν ότι υπάρχει δυνατότητα για επαγγελματική και οικονομική ανέλιξη στον τόπο τους, τότε θα μείνουν. Η Κόρινθος, ο δήμος μας τους έχει ανάγκη γιατί με τις γνώσεις, τις ιδέες και τα οράματά τους θα οδηγήσουν σε ουσιαστική ανάπτυξη τον τόπο μας.

Φρέσκα πρόσωπα στην Διοίκηση θα φέρουν την ελπίδα και το όραμα για την αλλαγή

Οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου αποκτούν, έτσι, ιδιαίτερη σημασία για το μέλλον του Δήμου Κορινθίων. Για να ξεφύγουμε από τον μαρασμό είναι απαραίτητο σε συνδυασμό με τους έμπειρους αυτοδιοικητικούς, νέα πρόσωπα να μπουν ενεργά στα κέντρα αποφάσεων της Διοίκησης για να προσφέρουν σύγχρονη οπτική επί των ζητημάτων και παράλληλα να γίνουν κινητήριος δύναμη για την επιτυχή έκβασή τους.
Ήρθε η ώρα, ο Δήμος μας να αποτελέσει πρότυπο αυτοδιοικητικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας.

Αναστασία (Νάνσυ) Γιαννιδάκη
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δ.Ε. Κορινθίων
“ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad