Γερνάει δραματικά η Πελοπόννησος: 1 στους 5 κατοίκους μεγαλύτερος των 70 ετών! (πίνακας) - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Γερνάει δραματικά η Πελοπόννησος: 1 στους 5 κατοίκους μεγαλύτερος των 70 ετών! (πίνακας)

 


 Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 1 στους 5 μόνιμους κατοίκους έχει ηλικία μεγαλύτερη των 70 ετών, ενώ ο πληθυσμός των παιδιών ηλικίας μικρότερης των 10 ετών μειώθηκε κατά 20% μεταξύ της απογραφής του 2011 και του 2021.

 

Άκρως ανησυχητικά είναι και τα υπόλοιπα στοιχεία της ηλικιακής σύνθεσης του πληθυσμού που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή σύμφωνα με τα οποία ο πληθυσμός κάτω των 40 ετών έχει μειωθεί κατά 20,5%, ενώ συνολικά ο πληθυσμός έχει μειωθεί κατά 6,8%. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο πληθυσμός της  Περιφέρεια Πελοποννήσου αφενός μειώνεται και αφετέρου γερνάει δραματικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι 1 στους 3 μόνιμους κατοίκους της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι μεγαλύτερος από  50 ετών  ενώ το 9,1% έχει ηλικία μεγαλύτερη των 80 ετών.

 

Στο αυριανό φύλλο της «Ε» διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ για τον αριθμό και την εθνικότητα των αλλοδαπών μόνιμων κατοίκων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την οικογενειακή κατάσταση των απογραφέντων το 2021 και τον αριθμό των νοικοκυρών κατά μέγεθος.

Αναλυτικά οι ηλικίες των μονίμων κατοίκων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις απογραφές του 2011 και του 2021 παρουσιάζονται στον πίνακα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad