"Δυστυχώς, υπό αυτές τις συνθήκες, δεν προτιθέμεθα να επενδύσουμε περαιτέρω στην Ελλάδα" - Δήλωση του Διευθύνων Συμβούλου του Ομίλου Landis+Gyr - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

"Δυστυχώς, υπό αυτές τις συνθήκες, δεν προτιθέμεθα να επενδύσουμε περαιτέρω στην Ελλάδα" - Δήλωση του Διευθύνων Συμβούλου του Ομίλου Landis+Gyr

 


 Werner Lieberherr, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Landis+Gyr δήλωσε: «Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς έχουμε δείξει τη δέσμευσή μας στην Ελλάδα με την παρουσία μας για πάνω από 50 χρόνια και με μεγάλες επενδύσεις στην Κόρινθο, άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ μόνο την τελευταία δεκαετία, αυξάνοντας σταθερά την παρουσία μας στην Ελλάδα, και προσφέροντας περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας. Η απόφαση είναι ιδιαίτερα απογοητευτική, καθώς δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να λάβουμε μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία, αλλά αποκλειστήκαμε από τη φάση της προεπιλογής, αν και είμαστε ο μοναδικός κατασκευαστής έξυπνων μετρητών σε όλη την Ελλάδα. 

Φυσικά, θα είχαμε κατασκευάσει τους μετρητές στην Ελλάδα για την Ελλάδα, και αυτό το έχουμε καταστήσει απόλυτα σαφές σε όλα τα έγγραφα της αίτησης, επομένως, η απόφαση μας στεναχωρεί ακόμη περισσότερο. Πάντα πιστεύαμε στην Ελλάδα ως ζωτικό μέρος των παγκόσμιων δραστηριοτήτων μας, εξυπηρετώντας όλη την Ευρώπη, ακόμη και τις ΗΠΑ με προϊόντα από την Κόρινθο, και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέρη που συμμετείχαν στον αγώνα μας για δικαιοσύνη, συμπεριλαμβανομένων των αφοσιωμένων υπαλλήλων μας και των συνδικάτων στην Κόρινθο, για την πίστη και την υποστήριξή τους. Δυστυχώς, υπό αυτές τις συνθήκες, δεν προτιθέμεθα να επενδύσουμε περαιτέρω στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε διαδικασία διερεύνησης επιλογών παραγωγής σε άλλες χώρες».

Σχετικά με τη Landis+Gyr

Η Landis+Gyr είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων διαχείρισης ενέργειας. Μετράμε και αναλύουμε τη χρήση ενέργειας για τη δημιουργία ισχυρών αναλυτικών στοιχείων για τη διαχείριση έξυπνων δικτύων και υποδομών, δίνοντας τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και στους καταναλωτές να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας. Το καινοτόμο και αποδεδειγμένα αποτελεσματικό χαρτοφυλάκιό μας, που αφορά στο λογισμικό, στις υπηρεσίες και στην τεχνολογία έξυπνων αισθητήρων αποτελεί τον βασικό μοχλό για την μείωση των εκπομπών CO2.  Έχοντας αποφύγει την εκπομπή περισσοτέρων από 9 εκατομμύρια τόνους CO2 το οικονομικό έτος 2021 και δεσμευτεί να επιτύχει ουδέτερο περιβαλλοντικό  αποτύπωμα έως το 2030, η Landis+Gyr διαχειρίζεται καλύτερα την ενέργεια – από το 1896. Με πωλήσεις 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, η  L+G απασχολεί 6.800 εργαζόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ στη θυγατρική της εταιρεία στην Ελλάδα, με έδρα την Κόρινθο εργάζονται πάνω από 900 άτομα. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.landisgyr.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad