Ο Θεσμός του Λυκείου Επιδαύρου ξεκινά από τους μαθητές - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Ο Θεσμός του Λυκείου Επιδαύρου ξεκινά από τους μαθητές

.

Ο Θεσμός του Λυκείου Επιδαύρου έχει μια διαρκή παρουσία στα δρώμενα της ευρύτερης περιοχής της Αργολίδας με τις παράλληλες εκδηλώσεις- δράσεις του

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Λυκείου Επιδαύρου, θα πραγματοποιήσει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου ( αντιπεριφέρεια Αργολίδας) και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας. 


Το πρόγραμμα αφορά στη διενέργεια σύντομων βιωματικών θεατρικών εργαστηρίων και διαλέξεων πάνω σε κείμενα που θα «ανεβούν» την επόμενη χρονιά στην Επίδαυρο. Τα εργαστήρια αυτά απευθύνονται σε κατοίκους, εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και θα γίνονται από έμπειρους θεατροπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, σκηνοθέτες και άλλους καλλιτέχνες,υπό την επιστημονική επίβλεψη του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 

Τις δράσεις συντονίζουν οι κυρίες Τζωρτζίνα Κακουδάκη, σκηνοθέτης και σύμβουλος εκπαιδευτικών θεμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η Χριστίνα Ζώνιου, διδάσκουσα Υποκριτικής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και η Αγγελική Τσάκωνα, θεατρολόγος και θεατροπαιδαγωγός στη δράση Δημιουργική Απασχόληση για Παιδιά του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.  
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ως εμψυχωτές μια ομάδα επιλεγμένων θεατροπαιδαγωγών από την Αργολίδα.  

Η φετινή θεματική του Φεστιβάλ Επιδαύρου 2018, Πολιτεία και Πολίτης, είναι η αφορμή και η έμπνευση για τον σχεδιασμό των εργαστηρίων, των θεατροπαιδαγωγικων δράσεων και των διαλέξεων. Παράλληλα θα επιλεγούν από τα έργα που θα παιχθούν φέτος στην Επίδαυρο εκείνα τα έργα που η θεματική τους μπορεί να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο τρόπο από τις αντίστοιχες βαθμίδες εκπαίδευσης αλλά και τους ενήλικες συμμετέχοντες. 

Η πρώτη δράση αφορά παρεμβάσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 

Η μέθοδος που ακολουθείται από την ομάδα των επιλεγμένων θεατροπαιδαγωγών στις παρεμβάσεις στα σχολεία είναι μαθητοκεντρική και ομαδοσυνεργατική, με έμφαση στο παιχνίδι, τη δημιουργικότητα και την συλλογική επινόηση της παραστατικής διαδικασίας. Το πρόγραμμα είναι δομημένο ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της κάθε ηλικιακής ομάδας.

Το πρόγραμμα εξυπηρετείται κυρίως με παρεμβάσεις στα σχολεία : Το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 2017 σε σχολεία εκτός του Δήμου Ναυπλιέων, ενώ το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου παρεμβάσεις σε όλη την Αργολίδα. 

Ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν και στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα θα υπάρχει και εκπαίδευση εκπαιδευτικώνκαι των δύο βαθμίδων.

Πάντως, η κεντρική δράση τοποθετείται στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου με τη τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών του Φεστιβάλ, τον Ιούνιο του 2018. 

Τέλος, σημαντικό μερίδιο έχει και η εκπαίδευση των ενηλίκων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους κατοίκους της Αργολίδας. Περιλαμβάνει και παρεμβάσεις στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, και συγκεκριμένα σε γονείς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα μόνοι ή μαζί με τα παιδιά τους σε απογευματινή ώρα στο χώρο του σχολείου. 

ΠΗΓΗ:Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad