Το κτίριο του Ψυχιατρείου Τρίπολης περνά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Το κτίριο του Ψυχιατρείου Τρίπολης περνά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου


Το κτίριο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης, μεταβιβάζεται-παραχωρείται- στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Το γνωστοποίησε, σήμερα το πρωί, ο Υπουργός Παιδείας, κ. Κώστας Γαβρόγλου, κατά την επίσκεψή του στο Ειδικό Σχολείο της Τρίπολης, στο περιθώριο της παρουσίας του στις εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου.

Πρόκειται για 300 στρέμματα γηπεδικής έκτασης, 6 με 7 χιλιόμετρα, έξω απ’την Τρίπολη, τα οποία και θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες του Πανεπιστημιακού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Πελοποννήσου.

Σχεδιάζονται εκεί, να γίνουν φοιτητικές εστίες και διάφορες άλλες δομές, που τόσο ανάγκη της έχει το Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου.

Εκτός αυτής της εξαγγελίας, ο κ. Γιαβρόγλου, μίλησε για την ανάγκη θεμελίωσης νέας κουλτούρας στη διαχείριση της καθημερινότητας, ενώ, εξέφρασε την επιθυμία να απευθύνει «ένα μεγάλο δημόσιο ευχαριστώ στον εκπαιδευτικό», που παρά την τραγωδία της χρεοκοπίας και της απίστευτης περιπέτειας της χώρας, μπόρεσε και στάθηκε στα πόδια του, συμβάλλοντας, καθοριστικά, στο να κρατηθεί ζωντανό το εκπαιδευτικό σύστημα και στο να βγει η χώρα σώα, έξω απ’ την τρομακτική αυτή κρίση.



* Μαζί με τον κ. Γιαβρόγλου, στο Ειδικό Σχολείο, παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός κ.Δημήτρης Μπαξεβανάκης, όπως επίσης και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου, κ. Αγγελόπουλος.

Ο κ. Μπαξεβανάκης, ζήτησε συνεργασία στα θέματα της σχολικής στέγης, ενώ συμφώνησε και στα αιτήματα του δημάρχου Τρίπολης για κατασκευές νέων κτιριακών υποδομών για το ειδικό σχολείο. Τέλος, υπενθύμισε την έγκαιρη πρόσληψη 10.000 εκπαιδευτικών για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση.

Στην σύσκεψη που έγινε στους χώρους του 4ου Λυκείου Τρίπολης, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου, ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, έκανε γνωστό, ότι δόθηκαν 10.000 ευρώ (απ’το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) για κάθε σχολείο ειδικής αγωγής, ως έκτακτη ενίσχυση, για προμήθεια εξοπλισμού, κάτι που θα επαναληφθεί και το 2019, ενώ υπενθύμισε και την περσινή οικονομική στήριξη (ύψους 10.000 ευρώ) των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων της χώρας.

Η ΕΡΤ Τρίπολης, παρευρέθηκε στην επίσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, στο ειδικό σχολείο της Τρίπολης, σήμερα το μεσημέρι και σας παρουσιάζει μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα.



ΠΗΓΗ:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad