Γιατί τόση πρεμούρα για τη ΝΟΔΕ; | Μέρος Πρώτο | ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Γιατί τόση πρεμούρα για τη ΝΟΔΕ; | Μέρος Πρώτο | ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ



Ο πιο εύκολος τρόπος για να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει είναι να παρατηρήσουμε 2 βασικά πράγματα :

Πρώτον, τι έλεγαν οι ίδιοι άνθρωποι για το ίδιο πράγμα στο πρόσφατο παρελθόν.

Δεύτερον, τι αντικειμενικά δεδομένα υπάρχουν για το επίμαχο θέμα.

Ας ξεκινήσουμε επιγραμματικά με αυτά που έλεγαν ή έγραφαν μερικοί που έχουν σήμερα τις μεγαλύτερες αγωνίες και το περισσότερο άγχος για τη ΝΟΔΕ, παραμονές των δημοτικών εκλογών του 2014. Δεν πάμε πιο πίσω γιατί θα κλάψουν μανούλες.


Έλεγαν και έγραφαν μερικοί :


- Ότι τα κόμματα δεν έχουν πια δύναμη και στις δημοτικές εκλογές παίζουν ελάχιστο ρόλο έως κανέναν.

- Ότι ο Πνευματικός και ο συνδυασμός του είναι ανεξάρτητοι. Ακολούθησε και η περίφημη δήλωση Πνευματικού "Δεν είμαι πια ΠΑΣΟΚ".

- Ότι ο Νανόπουλος είναι λίγο μπλε στην αρχή, πολύ μπλε μετά, η Δεξιά δύο εβδομάδες πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014.

- Μια εβδομάδα πριν τις δημοτικές εκλογές έγραφαν ότι ο κόσμος δεν πρέπει να αφήσει τον Δήμο Κορινθίων να πέσει στα χέρια της Δεξιάς.

- Τρεις μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές έγραφαν ότι ο Πνευματικός ενθουσίασε το κοινό του με τα τραγούδια του 1980 στις συγκεντρώσεις του. Σε αυτές τις συγκεντρώσεις ήταν όλοι ανεξαιρέτως οι σημερινοί αποσχισθέντες από το συνδυασμό Πνευματικού. Ουδείς εξ αυτών διαφοροποιήθηκε του παραπάνω αφηγήματος.


Η εικόνα συμπληρώνεται εύκολα γιατί μαζί με τις δημοτικές εκλογές το 2014 είχαμε και Ευρωεκλογές. Δεκάδες υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ πέρασαν από την Κόρινθο για επισκέψεις.



Τι έκαναν μερικοί :

- Όταν έβλεπαν κάποιον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ να περνάει μέσα από την Κόρινθο άλλαζαν γωνία ή κρύβονταν μέσα στις εισόδους των πολυκατοικιών για να μην τους πιάσει καμιά κάμερα και τους κολλήσουν δεξιά ρετσινιά.

- Έλεγαν ότι όσοι είχαν σχέση με τη ΝΟΔΕ, ήταν πρώην ή νυν στελέχη της ΝΔ, ή ακόμα και αν ήταν απλώς ΝΔ και ήταν υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές, ήταν κομματόσκυλα.

- Κάποιοι ήταν δεδηλωμένοι σε μικροκομματίδια προκειμένου να βγάζουν από πάνω τους τον μπλε λεκέ όταν μίλαγαν στον κόσμο ζητιανεύοντας ψηφουλάκια.

- Μερικοί το έπαιζαν σφόδρα ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ με αναρτήσεις στα ΦουΜπου, με γελοιογραφίες και λεκτικές σταυροφορίες με επιχειρήματα επιπέδου Σώρρα. Καμία σχέση με τον Μητσοτάκη δηλαδή που σήμερα δηλώνουν φιλαράκια του.


Και μερικά αντικειμενικά δεδομένα :

- Οι εκλογές της ΝΟΔΕ κατά κανόνα αποτελούσαν ζήτημα του πυρήνα εκείνων που ψήφιζαν διαχρονικά ΝΔ και ήταν ΝΔ. Πρόκειται για θέσεις ελάχιστης παρέμβασης και τοπικής εμβέλειας με σημασία για ένα μικρό μέρος του κομματικού μηχανισμού.

- ΚΑΝΕΝΑΣ Πρόεδρος ΝΟΔΕ τα τελευταία χρόνια στην Κορινθία δεν έχει εξελιχθεί σε βαρύ χαρτί πρώτης γραμμής για τη ΝΔ, ούτε καν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο. Εξαίρεση αποτελεί ο Γρηγόρης Καρπούζης που πολύ αργότερα μπήκε στο ψηφοδέλτιο από άλλες του ικανότητες παρά λόγω της παλαιότερης προεδρίας του στη ΝΟΔΕ.

- ΠΟΤΕ η ΝΟΔΕ δεν αποφάσισε για τη σύσταση του ψηφοδελτίου της ΝΔ, δεν ρωτήθηκε για τις επιλογές ή για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Υπήρξε και εποχή που το τελευταίο απαγορεύτηκε ακόμα και με φιρμάνι του κόμματος.

- ΠΟΤΕ η ΝΟΔΕ δεν αποφάσισε για υποψήφιο Δήμαρχο. Μια διαδικασία που πήγε να γίνει το 2010 εξελίχθηκε σε παρωδία και πολύ παλαιότερα όταν στήθηκε μια κάλπη γέλασαν και οι σφραγίδες με αυτούς που πήγαν και ψήφισαν.


Παρατηρήστε αυτές τις τελευταίες ημέρες ποιοι παρουσιάζονται αγχωμένοι για τις εκλογές της ΝΟΔΕ, ποιοι γράφουν για πολέμους και για ψηφοδέλτια της ΝΔ, σκεφτείτε σε ποιους πολιτικούς χώρους ανήκουν και τι έγραφαν στις δημοτικές εκλογές του 2014. Θα τους διακρίνετε εύκολα.


ΑΥΡΙΟ το δεύτερο μέρος με περισσότερες λεπτομέρειες.


Diogenis-press.gr




ΚΡΖ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad