Η Χούντα και οι Χούντες - ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Η Χούντα και οι Χούντες - ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ




Τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής της 21ης Απριλίου 1967, και ενώ είχαν προκηρυχθεί εκλογές για τις 28 Μαΐου, αξιωματικοί του στρατού, υπό την ηγεσία του συνταγματάρχη Γεωργίου Παπαδόπουλου, με τη συμμετοχή του ταξίαρχου τεθωρακισμένων Στυλιανού Παττακού και του συνταγματάρχη Νικόλαου Μακαρέζου, όπως και άλλων αξιωματικών του στρατού ξηράς, κατέλαβαν την εξουσία με πραξικόπημα.

Το δημοκρατικό πολίτευμα καταλύθηκε και στην χώρα επιβλήθηκε δικτατορία η οποία κράτησε για επτά χρόνια.

Συμπληρώνονται φέτος 51 χρόνια από εκείνη την «μαύρη» μέρα για την Ελλάδα και τη Δημοκρατία.

Πηγή : Euronews


Τα αντανακλαστικά των πολιτών πρέπει να είναι πάντα άγρυπνα για τη Δημοκρατία.

Η Χούντα της 21ης Απριλίου 1967 ήταν μια χούντα παραδοσιακής μορφής, με στρατιωτικά χαρακτηριστικά, με εμφανή και βάρβαρα μέσα.

Έκτοτε ακολούθησαν και ακολουθούν σε μικρή ή μεγάλη έκταση διάφορες Χούντες με διαφορετικά μέσα, με άλλες στοχεύσεις, με άλλα χαρακτηριστικά. Αλλά με την ίδια ή και περισσότερη βαρβαρότητα.

Οι Χούντες των αλυσίδων, των ροπάλων, των τηλεοπτικών δεκτών, της λογοκρισίας, της στρατευμένης δημοσιογραφίας, της παρακρατικής εξουσίας, της παρακμής. Ενίοτε αυτά είναι τα μέσα.

Οι σύγχρονες Χούντες δεν έρχονται με ερπύστριες. Είναι δυσδιάκριτες αλλά το ίδιο αδυσώπητες. Δεν λειτουργούν καθολικά. Μολύνουν σταδιακά και με μέθοδο. Αλλοιώνουν και παραπλανούν.

Η μόνη άμυνα είναι οι ίδιοι οι πολίτες και η δική τους άποψη. Η δική τους σκέψη.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.



Diogenis-press. gr












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad