Η “Μπάρτσα” πρωταθλήτρια Κορινθίας 2017-18 - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Η “Μπάρτσα” πρωταθλήτρια Κορινθίας 2017-18


Το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Κορινθίας έλαβε τέλος με την χθεσινή αγωνιστική στα γήπεδα του Νομού. Περίεργη χρονιά, με εντάσεις. Το ποδόσφαιρο ήρθε μάλλον σε δεύτερη μοίρα και αυτό είναι το λυπηρό της όλης υπόθεσης. Αν προσπαθήσουμε να συγκρίνουμε τις δύο τελευταίες σεζόν στην κατηγορία, θα συμφωνήσουμε πως πρόκειται για διαφορετικές εικόνες και για μεγάλη διαφορά σε αυτήν. Το ποδόσφαιρο όμως έτσι είναι στην Ελλάδα, όπως και πολλές ακόμη καταστάσεις, και μέχρι να φτιάξει (αν φτιάξει ποτέ) αυτό θα έχουμε, γι’αυτό καλούμαστε να μιλήσουμε, γι’ αυτό να παλέψουμε.

Η σεζόν τελείωσε και η Μπάρτσα βρίσκεται ύστερα από 4 χρόνια σε Εθνική κατηγορία. Πήρε το πρωτάθλημα και πλέον ετοιμάζεται για άλλες πολιτείες. Η άνοδος της Κορίνθου συνδυάζεται με την πτώση από την Γ’ Εθνική όλων των εκπροσώπων που βρέθηκαν εκεί φέτος από την Κορινθία. Ίσως και να είναι σημαδιακό, ποιος ξέρει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή, η ιστορική ομάδα της Κορινθίας θα επέστρεφε εκεί όπου την έχουμε συνηθίσει και ακόμη ψηλότερα. Ανεξάρτητα από την συμπάθεια ή την αντιπάθεια που μπορεί να νοιώθει κάποιος για ένα σύλλογο ή για πρόσωπα, η Κόρινθος δεν είναι για να παίζει σε τοπικό πρωτάθλημα. Ευχόμαστε πλέον η πορεία να είναι πάντα ανοδική, για τον κόσμο της, για την ιστορία της, για την ανάγκη να υπάρχει μια ποδοσφαιρομάνα στο Νομό και το ποδόσφαιρό μας.

Στο φετινό πρωτάθλημα το revista δεν κατάφερε να έχει μεγάλη παρουσία. Πολλές οι υποχρεώσεις και ο αγώνας για την καθημερινή επιβίωση. Δεν έχουμε άποψη για την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι σύλλογοι. Αυτό που είναι κοινώς αποδεκτό πάντως είναι ότι η Κόρινθος ’06 έπαιξε ένα καταπληκτικό ποδόσφαιρο, κατάφερε να σημειώσει πολλά τέρματα και να έχει ισοπεδωτικές νίκες. Η “Μπάρτσα” από κόντα δεν έδωσε διακαιώματα και επίσης ήταν σαφώς πολύ καλύτερη από την περσινή σεζόν. Η επικαιρότητα εστίασε στην μεταξύ τους κόντρα και έπειτα όσα συνέβησαν, έκαναν το πρωτάθλημα να μοιάζει ότι παίζεται περισσότερο σε “δικαστικές αίθουσες” παρά στο γήπεδο. Ας ελπίσουμε ότι ήταν η τελευταία σεζόν που συνέβη κάτι τέτοιο και δεν θα επαναληφθεί. Το Κορινθιακό ποδόσφαιρο είναι διχασμένο και δεν έχει τέτοια πολυτέλεια. Απλά.

Πέντε οι ομάδες που θα βρεθούν του χρόνου στην Β’ ΕΠΣ Κορινθίας. Ολυμπιακός Άσσου, Πανσολυγειακός, Δάφνη Εξαμιλίων, Ηρακλής Λεχαίου, Ισθμιακός, θα έχουν την δυνατότητα να τεθούν ξανά αντιμέτωποι από το φθινώπορο και ύστερα, σε μια Β’ Κορινθίας που αναμένεται φωτιά. Το ίδιο θα συμβεί όμως και στην πρώτη κατηγορία με τους Πέλοπα Κιάτου, ΑΟ Ζευγολατιού και ΑΟ Λουτράκι να επιστρέφουν από την Γ’ Εθνική.

Δυνατή σεζόν πραγματοποίησαν ο Παννεμεατικός που όλο δυναμώνει, ο Πανκαμαριακός που σταθεροποιείται στην ελιτ, ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου που έκανε πολύ καλό 2ο γύρο, ο Αγιος Γεώργιος που απέδειξε την δουλειά που γίνεται χρόνια τώρα σε όλα τα τμήματά του. Στο τέλος σώθηκε το Σπαθοβούνι, ενώ εκπληκτικό 2ο γύρο έκανε ο Αστέρας Δερβενίου που κατάφερε να πάρει το “ροζ φύλλο” της παραμονής. Η Ελλάς Βέλου δυσκολεύτηκε αλλά είναι ιστορική ομάδα και τα κατάφερε. Η Θύελλα Πετρίου έφθασε ψηλά και ο Τενεάτης Αθικίων έκανε ότι χρειάζονταν για να αποφύγει τα δυσάρεστα.

Αυτά. Δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι περισσότερο. Μακάρι στο εξής να δούμε άλλα πράγματα καλύτερα. Όχι τα φετινά. Είναι κρίμα. Πάμε να δούμε την τελική βαθμολογία.



Βαθμολογία – τελική


  1. ΠΑΣ Κόρινθος             90
  2. Κόρινθος’ 06                75
  3. Παννεμεατικός             47
  4. Ηρακλής Ξυλ.              43
  5. Πανκαμαριακός           41
  6. Θύελλα Πετρίου          40
  7. Αγ. Γεώργιος                40
  8. Αστέρας Δερβ.             39
  9. Τενέατης Αθ.                37
  10. Ελλάς Βέλου                 36
  11. ΑΟ Σπαθοβουνίου       35
  12. Ηρακλής Λεχαίου        35
  13. Ισθμιακός                      33
  14. Ολυμπιακός Α.              29
  15. Δάφνη Εξαμιλίων         19
  16. Πανσολυγειακός           16

ΠΗΓΗ:revista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad