Οδηγός ανδρικού στυλ για τις διακοπές - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Οδηγός ανδρικού στυλ για τις διακοπές


Γένια ή ξυρισμένο πρόσωπο; Μακρύ ή κοντό γένι; Δραστικές αλλαγές στη εμφάνιση αλλά και το μήκος των μαλλιών; Χρηστικές απαντήσεις για όλα όσα συγκροτούν το καλοκαιρινό ανδρικό στυλ στη παραλία και την αμμουδιά
Κάθε χρόνο όταν πλησιάζει ο χρόνος των διακοπών – συνήθως μια ή δυο εβδομάδες μέσα στον Αύγουστο- καλοί φίλοι προσφεύγουν σε μένα για συμβουλές. Μικρές πρακτικές οδηγίες για το στυλ που χρειάζεται να επιλέξουν σε μια προσπάθεια απόδρασης από την καθημερινότητα των συμβάσεων τόσο μηνών.

Κάνουμε δραστικές αλλαγές φεύγοντας για διακοπές;
Όλη η πίεση και η ένταση του χειμώνα έρχεται να εκτονωθεί μέσα από την μια περίπου εβδομάδα διακοπών που προσμένουμε διακαώς να έρθει προκειμένου να χαλαρώσουμε. Αυτή η ανάγκη ξεγνοιασιάς και λύτρωσης από τους καταναγκασμούς της καθημερινότητας ιδίως στον επαγγελματικό τομέα , ωθούν αρκετούς στο να αλλάξουν ακόμα και ριζικά το στυλ τους λίγο πριν τις διακοπές. Το μόνο που θα πρέπει να λαμβάνει κάποιος υπόψη του είναι η επιλογή που θα κάνει να μην επηρεάζει την εικόνα του και σε μεταγενέστερο χρόνο.

Επιλεγούμε μια απολύτως χρηστική φόρμα ή εμφανιζόμαστε με διαφορετική εικόνα στη πλαζ;
Αυτό εξαρτάται κυρίως από την ηλικία του εκάστου πελάτη. Συνήθως στις μικρότερες ηλικίες ο άνδρας επιλέγει με μεγαλύτερη ευκολία αλλαγές πιο ανατρεπτικές εν όψει των καλοκαιρινών εξορμήσεων. Σε πελάτες ηλικίας άνω των 35-40, οι αλλαγές υπάρχουν αλλά φροντίζουμε να μην παραβλέπουμε το γενικότερο προφίλ και status του προκειμένου να υπάρχει συνοχή με την κοινωνική και επαγγελματική του ζωή ακόμα και μετά την λήξη των διακοπών.

Ξυριζόμαστε στις διακοπές ή αφήνουμε μούσια;
Μιας και το μούσι έχει πλέον καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, δύσκολα κάποιος το αποχωρίζετε ολοκληρωτικά. Πιο εύκολο είναι για κάποιον να τροποποιήσει το σχήμα ή το μήκος από το να ξυρίσει τελείως το πρόσωπο του. Από την άλλη διαπιστώνουμε ακόμα και στους πελάτες που επιλέγουν να έχουν ένα ξυρισμένο πρόσωπο καθ’ όλη την διάρκεια του έτους ,να υπάρχει στις διακοπές μια χαλαρότητα και ένα πιο ‘’ατημέλητο ‘’ στυλ αφήνοντας γένια λίγων ημερών . Έξαλλου μην ξεχνάμε ότι το μούσι ή το γένι πέραν του γεγονότος ότι αποτελεί μια ένδειξη αυτοπεποίθησης και αρρενωπότητας, προστατεύει ταυτόχρονα το δέρμα και από την ακτινοβολία του ήλιου.

Όσοι έχουν μούσια τα κόβουν ή τα μακραίνουν;
Συνήθως το καλοκαίρι λόγω της αυξημένης ζεστής, είναι αρκετοί αυτοί που επιλέγουν να διαφοροποιήσουν το μήκος στα μούσια τους και να υιοθετήσουν ένα πιο κοντό μήκος. Έξαλλου το καλοκαίρι η ανάπτυξη των τριχών είναι κατά 50-60% πιο γρήγορη σε σχέση με το χειμώνα, με αποτέλεσμα ακόμα και εάν επιλέξουμε ένα πιο κοντό μήκος γρήγορα θα μπορέσει να επανέλθει στο μήκος που επιθυμούμε.

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος είναι ιδιοκτήτης του παραδοσιακού κουρείου Sir Barber (sirbarber.gr) που βρίσκεται στη Στοά Μπολάνη ( Βουλής 7).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad