Νίκος Ζαχαρόπουλος:Τα ζητήματα του ΝΕΡΟΥ στον Δήμο Σικυωνίων απαιτούν σοβαρότητα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Νίκος Ζαχαρόπουλος:Τα ζητήματα του ΝΕΡΟΥ στον Δήμο Σικυωνίων απαιτούν σοβαρότητα


-Ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων, σε κλειστές όπως συνηθίζει συνεντεύξεις, μακριά από τους πολίτες, μίλησε, όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις για την ύδρευση της περιοχής, « για ιστορικές στιγμές» .

-Να είναι βέβαιος ότι οι πολίτες θα ζήσουν ιστορικές στιγμές όταν θα απομακρύνουν τη χειρότερη Δημοτική αρχή από γενέσεως του Δήμου Σικυωνίων, και τους εξωθεσμικούς παράγοντες που συγκυβερνούν, από την εξουσία του Δήμου

Οι πολίτες του Δήμου μας γνωρίζουν καλά ότι η Δημοτική αρχή παρέλαβε Δήμο, πρωτεύουσα και εμπορικό κέντρο της δυτικής Κορινθίας, και τον κατάντησε Κοινότητα σε όλα τα επίπεδα. [Υποδομές-ΝΕΡΟ βρόμικο- απορρίμματα–καθαριότητα, μόλυνση του περιβάλλοντος, της θάλασσας και του υδροφόρου ορίζοντα, κυκλοφοριακό, απομάκρυνση Υπηρεσιών κ.λ.π.

-Να ενημερώσουμε τους πολίτες και Δημότες μας για τα σοβαρά ζητήματα του ΝΕΡΟΥ στον Δήμο Σικυωνίων, μιας και ο ίδιος αποφεύγει να τους αντιμετωπίσει [Αλήθεια πόσες λαϊκές συνελεύσεις έκανε στα [8] χρόνια, όπως ορίζουν οι Νόμοι και ο Κ.Δ .& Κ. για ενημέρωση των πολιτών. [ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ]

Εξαπάτησε τους πολίτες το 2010 με ψεύτικες υποσχέσεις «για καθαρό νερό σε 2 μήνες» στη πόλη του Κιάτου και τις Τ.Κ. Πέρασαν 48 δίμηνα και έπεται συνέχεια.

Ο Δήμος Κορίνθου υδρεύεται από το 2007 από τις πηγές Στυμφαλίας με 1.5 εκ κυβικά νερού τον χρόνο. Από τις αρχές του 2018 πήρε άδεια από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και υδρεύεται με [5] εκ κυβικά στο σύνολό του ο Δήμος Κορίνθου, η πόλη της Κορίνθου και όλες οι Κοινότητες, από το Λέχαιο μέχρι το Σοφικό.

‘Όσον αφορά τον Δήμο Σικυωνίων, εξαντλήθηκαν και οι δύο [4] ετίες της Δημοτικής αρχής,[2010-2018] και φθάνουμε στον 9ο χρόνο, στο μπόνους του επιπλέον χρόνου, και ακόμα νερό δεν είδαμε.

Δυστυχώς η ανικανότητα και η ανεπάρκεια του επικεφαλής και συνολικά της Δημοτικής αρχής έφεραν αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα.

Ο Δήμος Σικυωνίων πήρε την υπ΄αρ. 47886/1838 από 14-4-2014 άδεια μεταφοράς νερού από τις πηγές Στυμφαλίας, από τη Διεύθυνση Υδάτων Δυτ. Ελλάδας με προθεσμία εκτέλεσης του έργου [12] μήνες, χωρίς να γίνει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.

Ακολούθησε η υπ αριθ. 86265/92239/4467 από 5-7-2016 άδεια μεταφοράς νερού, που έληξε την 5-5-2018, χωρίς πάλι να γίνει ΤΙΠΟΤΑ.

Ακολούθησε η υπ αριθ.86374/ 4-5-2018 απόφαση-άδεια-τρίτη στη σειρά- και οι πολίτες του Δήμου Σικυωνίων ελπίζουν κάποια στιγμή να υπάρξει αποτέλεσμα.

Ευτυχώς για τον Δήμο Σικυωνίων και τους πολίτες η Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα αρμόδια Υπουργεία, παρέκαμψαν την ανικανότητα και ανεπάρκεια του επικεφαλής και της Δημ. αρχής και χρηματοδότησαν το έργο για να ολοκληρωθεί.

Τι αλήθεια έκανε η Δημοτική αρχή για τον εκσυχρονισμό των υποδομών για το νερό σε όλη την έκταση του Δήμου, πέρα από αυτά που άφησαν οι προηγούμενες Δημοτικές αρχές. [ δίκτυα- δεξαμενές κ.λ.π.] απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.

Προς ενημέρωση των πολιτών το κεντρικό δίκτυο της ύδρευσης της πόλης του Κιάτου αντικαταστάθηκε από τη Δημοτική αρχή των ετών [2003-2006] και συμπληρώθηκε από την επόμενη Δημοτική αρχή [2006-2010].

Τι αλήθεια έκανε η Δημοτική αρχή, πέρα από τους βερμαλισμούς και τα «νταηλίκια» όσον αφορά τις πηγές και τη Λίμνη της Στυμφαλίας, για να υλοποιηθούν οι Μ.Π.Ε. και οι Αποφάσεις του Σ.τ.Ε. που όριζαν τα εξής:

1.-Υδροδότηση όλων των Τοπικών Διαμερισμάτων της Στυμφαλίας. Ακόμα πολλές Τ. Κοινότητες δεν έχουν νερό ή το αγοράζουν [Ψάρι , Ασπρόκαμπος κ.λ.π.]

2.-Σύγχρονα αρδευτικά δίκτυα στη περιοχή Στυμφαλίας. Έγιναν, πλήν ΒΑ Λεκάνης [Κεφαλάρι κ.λ.π.]

3.Διαχείριση υδατικού δυναμικού στο Υδατικό Διαμέρισμα Πελοποννήσου. Δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ.

4.-Αποχετευτικά δίκτυα και μονάδες επεξεργασίας λυμάτων. Δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ.

4.-Προστασία οικοσυστήματος στη Λίμνη –NATURA [ καθαρισμός –περιποίηση-εκβάθυνση-εμπλουτισμός της λίμνης -κόψιμο καλαμιών-καθαρισμός Χειμάρρων κ.λ.π.] Δεν έγινε σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ.

Τι έγινε με τη χρηματοδότηση, με το ποσό των 3.500.000 ευρώ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος το 2015 , για ύδρευση της ευρύτερης περιοχής Φενεού. ΤΙΠΟΤΑ. Τι έγινε με τη χρηματοδότηση έργων ύδρευσης –άρδευσης στον Φενεό, με το ποσό των 1.200.000 ευρώ; ΤΙΠΟΤΑ. Η δεξαμενή στον Ταρσό έγινε «περιστεριώνας»

Από το 2010,και όχι μόνο, οι Δημότες της πόλης του Κιάτου και πολλών Κοινοτήτων [Μούλκι-Πάσιο -Αρχαία Σικυώνα- Κ.Διμηνιό κ.λ.π. αφενός καταναλώνουν πολλές φορές βρόμικο και ακατάλληλο για πόση νερό από τα πηγάδια και αφετέρου στερούνται ακόμα και αυτού του νερού τους θερινούς μήνες.

Επίσης, στον ίδιο παρανομαστή είναι και πολλές Κοινότητες στη Στυμφαλία και τον Φενεό. [Ψάρι -Ασπρόκαμπος- Στενό κ.λ.π.]

Να υπογραμμίσω το γεγονός ότι όλη η διατροφική αλυσίδα των καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος καταναλώνουν πολλές φορές ακατάλληλο για πόση και βρόμικο νερό από πηγάδια με φυτοφάρμακα και αμμωνία.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ.

α.19.500.000 εκ ευρώ περίπου πλήρωσαν οι Δημότες μας για το νερό από το 2010.

Β. 2.800.000 εκ ευρώ περίπου πληρώσαμε, για το βρόμικο νερό από τα πηγάδια.

γ.6.000.000 εκ ευρώ περίπου πληρώσαμε, το 80% επί των τιμολογίων, για προγραμματισμό και εκτέλεση νέων έργων. Μήπως τα είδατε;

δ.25.000.000 έως 30.000.000 εκ. ευρώ περίπου πληρώσαμε, τα τελευταία [8] χρόνια, για αγορά καθαρού νερού από εταιρείες. Θα είχαμε φτιάξει [5] φορές τα δίκτυα και θα είχαμε φέρει το νερό.

Με λίγα λόγια τόσα χρόνια θα είχε έρθει το νερό «μόνο του» χωρίς παρεμβάσεις.

Υ.Γ. Έπεται συνέχεια για το νερό και για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Σικυωνίων, προκειμένου να ενημερωθούν οι Δημότες και πολίτες μας για την πραγματική εικόνα του Δήμου.

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad