Πώς θα αποκτήσεις μια αντρική γκαρνταρόμπα που θα αντέχει στο χρόνο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Πώς θα αποκτήσεις μια αντρική γκαρνταρόμπα που θα αντέχει στο χρόνο


Στο δρόμο της στιλιστικής αναβάθμισης σου, πολλές φωνές θα ακούσεις. Ελάχιστες αξίζει πραγματικά να λάβεις υπόψιν σου. Θα υπάρξουν εκείνοι που θα σου πουν ότι για να αποκτήσεις καλύτερο στυλ, πρέπει να βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη, αλλά κι εκείνοι που θα σου τονίζουν τη σημασία του να ακολουθείς τα fashion trends κατά γράμμα. Ευτυχώς όμως για σένα και για τους λάτρεις του πραγματικά καλού γούστου, θα υπάρξουν κι εκείνοι -λίγοι-, που θα σου μιλήσουν για την απλότητα, την διαχρονικότητα και τη βιωσιμότητα στη μόδα.

Αν βάλεις αυτές τις τρεις λέξεις καλά στο μυαλό σου και ξεκινήσεις να τις εφαρμόζεις καθημερινά στο ντύσιμό σου, τότε έχεις κάνει το πρώτο βήμα για την απόκτηση μιας αντρικής γκαρνταρόμπας που θα αντέχει στο χρόνο, που θα είναι εξοπλισμένη με κομμάτια που θα σε δείχνουν πάντα στιλάτο, όχι φλύαρο, επουδενί παρωχημένο.

Ακολουθούν οι πέντε, βασικοί κανόνες για να χτίσεις το προσωπικό σου στυλ πάνω σε γερά θεμέλια.

Προτίμησε εταιρείες που στηρίζουν τη βιωσιμότητα
Η πράσινη συνείδηση έχει εισβάλλει τα τελευταία χρόνια σε διάφορους τομείς της ζωής μας και η μόδα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει. Δεν είναι λίγες οι εταιρείες ένδυσης που παράγουν αποκλειστικά ρούχα, αξεσουάρ και παπούτσια, φτιαγμένα από οργανικά, βιώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά ή λανσάρουν οικολογικές συλλογές (βλέπε H&M, Mango). Τα συγκεκριμένα κομμάτια έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, λόγω των φυσικών υφασμάτων τους, ενώ παράλληλη είναι κλασικά στο σχεδιασμό τους για να φοριούνται παντός καιρού και τάσεων μόδας.

Αγόρασε κλασικά κομμάτια


Ό,τι βλέπεις στις πασαρέλες δεν είναι απαραίτητο ότι πρέπει οπωσδήποτε να βρει μια θέση στη ντουλάπα σου, είτε ταιριάζει στο στυλ σου, είτε όχι. Εν αντιθέσει, επένδυσε σε all time classic κομμάτια: Λευκά sneakers, σκουρόχρωμα τζην σε κλασική γραμμή, καλοραμμένα λευκά πουκάμισα, μάλλινα παλτό, chino παντελόνια, σωστά στην εφαρμογή τους t-shirt με στρογγυλή, χαμηλή λαιμόκοψη, navy blue blazer. Είναι ορισμένα ρούχα που αντέχουν στο χρόνο, όσες μόδες κι αν περάσουν, για τον απλό λόγο ότι πηγαίνουν -λιγότερο ή περισσότερο- σχεδόν στους πάντες, κάνοντας όσους τα φορούν να δείχνουν μια χαρά. Η σίγουρη λοιπόν λύση για κάθε άντρα είναι να επενδύσει μερικά χρήματα σε τέτοια κομμάτια - κλειδιά που να ταιριάζουν στο σώμα του και στη συνέχεια να «χτίσει» ολόκληρη τη γκαρνταρόμπα του γύρω απ' αυτά.

Επένδυσε σε ανθεκτικά υφάσματα

Δώσε βάση στην ποιότητα αυτών που αγοράζεις και όχι στην ποσότητα. Καλύτερα να επενδύσεις σε ένα ρούχο, αξεσουάρ ή υπόδημα που να ξέρεις ότι είναι καμωμένο από ύφασμα που αντέχει στο χρόνο, παρά να ξοδεύεις τα χρήματά σου για να αγοράζεις πολλά και διαφορετικά κομμάτια, αμφιβόλου ποιότητας, τα οποία το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου, θα γαριάσουν με το πλύσιμο. Για παράδειγμα, ένα δερμάτινο τζάκετ θα ζήσει πολλά περισσότερα χρόνια από ένα που είναι φτιαγμένο από δερματίνη. Το ίδιο ισχύει και για πλεκτά πουλόβερ, πουκάμισα ή t-shirts που η σύνθεσή τους είναι ένας συνδυασμός φυσικών και τεχνητών ινών, όπως μαλλί με ακρυλικό ή βαμβάκι με πολυεστέρα.

Δημιούργησε διαχρονικά looks
Οι τάσεις μόδας δεν είναι καλύτερες από το προσωπικό σου στυλ Το ζητούμενο με τις ενδυματολογικές σου επιλογές είναι να καταφέρεις να πετύχεις ένα ιδιαίτερο προσωπικό στυλ. Όχι δηλαδή, κατά ανάγκη να ξεχωρίζεις μέσα στο πλήθος, αλλά αυτά που φοράς να σου πηγαίνουν και να αντικατοπτρίζουν πιστά την προσωπικότητά σου, αυτό που πραγματικά είσαι. Και ποιος καλύτερος τρόπος να αναδείξεις τον καλύτερό σου εαυτό; Κάνοντας κλασικούς ενδυματολογικούς συνδυασμούς -δερμάτινο τζάκετ, λευκό t-shirt, τζην σε κλασική γραμμή ή καμηλό παλτό, cardigan, chino παντελόνι, brogues- και επιλέγοντας χρώματα που είναι διαχρονικά ευκολοσυνδύαστα -μαύρο, γκρι, μπλε, καφέ, λευκό.

Φρόντισε τα ρούχα και τα παπούτσια σου


Κοινώς, πρέπει να τα σέβεσαι για να σε σεβαστούν. Να τα φροντίζεις για να παρατείνεις όσο το δυνατόν περισσότερο τη ζωή τους και να δείχνουν όταν τα φοράς σαν καινούργια. Ευτυχώς στην αγορά θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων για να περιποιείσαι σωστά κάθε είδος ρούχου ή υποδήματος ανάλογα με το υλικό κατασκευής του.

Τέλος, είναι σημαντικό να ακολουθείς στο πλύσιμο των ρούχων τις χρηστικές οδηγίες που αναγράφονται στις ετικέτες, να μην πλένεις σκουρόχρωμα και ανοιχτόχρωμα μαζί στο πλυντήριο και να χρησιμοποιείς πάντα μαλακτικό για να κάνεις πιο εύκολη τη ζωή σου στο σιδέρωμα, αλλά και για να αποτρέψεις το γάριασμα.

Ακολούθησε το AskMen 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad