Οι δημοτικές εκλογές του 2014 στο δήμο Κορινθίων και η κληρονομιά τους - B' μέρος - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Οι δημοτικές εκλογές του 2014 στο δήμο Κορινθίων και η κληρονομιά τους - B' μέρος



Πριν συνεχίσουμε με το Β' Μέρος του αφιερώματος, ας σημειώσουμε κάτι ενδιαφέρον από το προηγούμενο.

Ο Αλέκος Πνευματικός ως επικεφαλής της Πορείας Ευθύνης φαίνεται ότι δεν κατάφερε να συνεννοηθεί με 3 (τρεις) γιατρούς, ή εκείνοι δεν συνεννοήθηκαν μαζί του και δεν βρήκαν άκρη : Έναν καρδιολόγο (Χασικίδης), μια πνευμονολόγο (Χρισταρά) και έναν ορθοπεδικό (Σταματάκης). Θυμίζει κάτι από ανέκδοτο ... Ήταν μια φορά ένας καρδιολόγος, μια πνευμονολόγος, ένας ορθοπεδικός και ο Πνευματικός ..

Πέρα όμως από το εντυπωσιακό του πράγματος, ας δούμε το πρακτικό. Το τι σημαίνει "υποψήφιος γιατρός" σε δημοτικές εκλογές, το καταλαβαίνετε όλοι, δεν χρειάζεται να το πολυαναλύσουμε. Οι τρεις γιατροί έγραψαν συνολικά για λογαριασμό του Πνευματικού περίπου 4.200 σταυρούς.

Εδώ να σημειώσουμε ότι ειδικά η Χρισταρά τόσο πριν τις εκλογές του 2014, όσο και μέχρι να παραιτηθεί από το δημοτικό συμβούλιο έκανε πληθώρα δωρεάν σπιρομετρήσεων (και μπράβο της) στο Σοφικό, τα Αθίκια, τον Άσσο, το Γαλατάκι, το Χιλιομόδι, την Αλμυρή, την Κόρινθο και αλλού, σε όλα σχεδόν τα ΚΑΠΗ του Δήμου Κορινθίων.

Οι δράσεις αυτές έτυχαν εκτεταμένης επικοινωνιακής προώθησης με ό,τι μπορεί να υποθέσει κανείς για το πως τις κεφαλαιοποίησε ο Πνευματικός (και κάποιοι υποψήφιοι του συνδυασμού του) από πλευράς συμπάθειας και ψήφων. Δεν θα υπήρχε λόγος να αναφέρουμε κάτι τέτοιο αν οι σπιρομετρήσεις συνεχίζονταν με την ίδια ένταση και στη συνέχεια, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη, οπότε η υποψία της συσχέτισης παραμένει ισχυρή.

Για τον Σταματάκη, γράψαμε ότι προεκλογικά ήταν πρόεδρος του ΠΑΣ Κόρινθος, επιδόθηκε σε υποσχέσεις για κατασκευή ενός υπερσύγχρονου γηπέδου στο Συνοικισμό (ως ανακατασκευή του υπάρχοντος) με ό,τι συσχέτιση μπορεί να γίνει και εδώ για την προεκλογική σκοπιμότητα.

Για τον Χασικίδη, δεν χρειάζεται να γραφτούν πολλά. 2.300 σταυροί χωρίς να κάνει ούτε μια δήλωση πριν τις εκλογές του 2014. Δεν υπάρχει καταγεγραμμένη κάποια συνέντευξη, κάποια δήλωση, κάποια παρουσία του πουθενά. Είναι σαφές ότι η ιδιότητά του η ιατρική ήταν βαρύ πυροβολικό για τον Πνευματικό από μόνη της, χώρια ότι υπήρξε δήμαρχος Τενέας.

Ας πάμε τώρα να δούμε τι είπαν οι πρωταγωνιστές του Α' Μέρους για τον Αλ. Πνευματικό.

1. Αθανασία Χρισταρά : Όπως ήδη γράψαμε, η Χρισταρά ποτέ δεν αιτιολόγησε τους λόγους της παραίτησης. Φιλικά μέσα ενημέρωσης όμως προς τον κ. Πνευματικό έσπευσαν σχεδόν αμέσως να την αποδομήσουν αποδίδοντας την εκλογή της στην ευρύτερη επιτυχία της Πορείας Ευθύνης, κεφαλαιοποιώντας τις "σπιρομετρήσεις" στον Πνευματικό. Οι διαρροές που ακολούθησαν έκαναν λόγο για αναιμική οικονομική υποστήριξη στις επιδιώξεις της για τον Τουρισμό, διαρροές που φαίνεται να επιβεβαιώνονται και από τοποθετήσεις μελών της σχετικής επιτροπής που δημιούργησε και η οποία διαλύθηκε γρήγορα όταν η ίδια εγκατέλειψε.

Το παρασκήνιο όμως πιθανώς να είναι και ακόμα πιο σύνθετο καθότι τον Ιανουάριο του 2015 είχε προηγηθεί η δήλωση της Χρισταρά για κάθοδο στις βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο "Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών" του Γιώργου Παπανδρέου, κάτι που τελικά δεν συνέβη αφού η ίδια και σε αυτή την περίπτωση αναδιπλώθηκε και αντικαταστάθηκε γρήγορα από άλλον υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο. Η περίοδος παραίτησης της Χρισταρά όμως από το δημοτικό συμβούλιο συμπίπτει χρονικά με τη στροφή της προς τη Νέα Δημοκρατία και ένα πλήθος δημοσιευμάτων που την προωθούσαν για να είναι υποψήφια βουλευτής. Αποκορύφωμα αυτής της δραστηριότητας ήταν η επίσκεψη του κλιμακίου του Τομέα Υγείας της ΝΔ τον Μάιο του 2017 στη σύνθεση του οποίου η Χρισταρά εμφανίστηκε ως μέλος του, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα για υποψηφιότητά της.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο κυριότερος όγκος των σχετικών δημοσιευμάτων προερχόταν από ιστοσελίδα γνωστού "φίλου" του Αλ. Πνευματικού τον οποίο πρόσφατα ο Πνευματικός τον έχει "στολίσει" δεόντως καθώς θεωρεί ότι συμπορεύεται με τους "αποστάτες" του Νίκου Σταυρέλη. Το λογικό συμπέρασμα με την υπόθεση Χρισταρά λέει ότι μάλλον υπήρξε σύγκρουση με τον Πνευματικό γιατί η δικαιολογία της παραίτησης για επαγγελματικούς και οικογενειακούς λόγους καταρρίπτεται από τα γεγονότα. Ε δεν γίνεται να μην προλαβαίνεις να είσαι Αντιδήμαρχος Τουρισμού και να προλαβαίνεις να είσαι υποψήφια βουλευτής με δύο μάλιστα κόμματα, κάτι που απαιτεί τρέξιμο σε όλο το νομό.


2. Μάριος Σταματάκης : Από τον Σταματάκη μας έχουν μείνει οι υποσχέσεις (βίντεο) για την ανακατασκευή του γηπέδου του Συνοικισμού, τη δημιουργία προπονητικού κέντρου και την τοποθέτηση σύγχρονου χλοοτάπητα, που εξελίχθηκαν σε προεκλογική παρουσίαση (βίντεο) στην οποία είπε ότι το γήπεδο θα είχε και ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ σαν αυτό του ΟΑΚΑ. Δεν χρειάζεται νομίζουμε να πρέπει να τονίσουμε την άμεση σύνδεση αυτών των ανακοινώσεων με τις ψήφους που πήρε ο ίδιος και η ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ του Αλ. Πνευματικού λόγω των ελπίδων που μοιράστηκαν στους φιλάθλους. Το δεύτερο που μας έχει μείνει είναι η έντονη σύγκρουση Σταματάκη - Ντιγκιρλάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο με τον Αλ. Πνευματικό για τη μορφή και τη χρηματοδότηση του έργου, ενώ στη συνέχεια ο Σταματάκης παραιτήθηκε σχεδόν σιωπηλά και αποχώρησε.

Η τελευταία πράξη επί του θέματος παίχτηκε πριν λίγες μέρες με τον Ντιγκιρλάκη (βίντεο) να θεωρεί πλήρως υπεύθυνο τον Πνευματικό για την απραξία στο γήπεδο του Συνοικισμού.


3. Γιώργος Οικονόμου. Θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα αφιέρωμα μόνο για τον ίδιο και όσα έχει πει για τον Αλ. Πνευματικό. Μερικά από αυτά :

Ο Πνευματικός έχει πρόβλημα με όποιον δεν είναι στο ψηφοδέλτιο του. Πλέον δεν σκέφτεται ούτε σέβεται οικογένειες, παιδιά, τίποτα. Διαδίδει διάφορα και στοχοποιεί επιχειρήσεις. Έχει δώσει χιλιάδες απευθείας αναθέσεις στον αδελφό της γυναίκας του. Να μην πω πως πληρώνονται οι γραμματείς του. Να μας πει ο Αντιδήμαρχος που δουλεύει η κόρη του, να μας πει ο Πρόεδρος που δουλεύουν τα ανίψια του. Αν είναι να καταστραφεί όλη η πόλη για να ξαναβγείς δήμαρχος δεν γίνεται έτσι. Ο Πνευματικός λέει ανακρίβειες και τεράστια ψέματα. Δεν έχει καταλάβει ότι το δημαρχιλίκι είναι αξίωμα και όχι επάγγελμα. Το μεγαλύτερο ποσοστό των έργων το έχει κάνει με απευθείας αναθέσεις και πολλά σε συγγενικά του πρόσωπα. Ξεχνάει πάρα πολύ εύκολα. Αποφασίζει και μοιράζει ό,τι θέλει. Δεν του έχω καμία εμπιστοσύνη ειδικά με 400.000€. Ο Πνευματικός έχει κακούς συμβούλους που τον επηρεάζουν. Ανθρώπους της οικογενείας του που τον ζηλεύουνε και ανθρώπους που τον αρμέγουν εκτός της οικογένειάς του.

Πληθώρα άλλων τοποθετήσεων του Οικονόμου για τον Πνευματικό κυκλοφορεί ελεύθερα στο διαδίκτυο.


4. Νίκος Σταυρέλης. Και εδώ θα μπορούσαν να γραφούν πολλά. Υπενθυμίζουμε τα κυριότερα :

Τόσα χρόνια που ήμουνα συνεργάτης, το στήριγμά του, ήμουνα ο Νίκος ο καλός ο Σταυρέλης. Τώρα είμαι κάποιος. Δεν βλέπετε ότι βολοδέρνει ; Δεν βλέπετε ότι οδηγεί την Πορεία Ευθύνης στα βράχια ; Ας κατέβει από το δεύτερο όροφο να δει τι γίνεται. Έκοψε τις επιταγές της Μοτορ Οιλ από 9 φτωχούς ανθρώπους για να βλάψει εμένα. Ήμουνα αυτός που έφτιαχνε τους συνδυασμούς για 5 θητείες, τα προεκλογικά προγράμματα και τους απολογισμούς. Έχω δώσει τα πάντα γι' αυτόν με κόστος οικονομικό και σωματικό. Το 2014 δεν ήθελα άλλο να ασχοληθώ. Την τελευταία ημέρα βλέπαμε ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Δεν είχα τις ψευδαισθήσεις κάποιων δημοσκοπήσεων που μας έβγαζαν δήθεν με 10% μπροστά.

Ο Παύλος ο Μάρκελλος και ένα άλλο ανώτατο πρόσωπο μου ζήτησαν επιτακτικά να συστρατευτώ με τον Πνευματικό που έκλαιγε από τη χαρά του. Με αγκάλιαζε και με φίλαγε. Μετά τις εκλογές του 2014 αρνήθηκα κάθε θέση που μου πρότεινε. Του είπα να μη διανοηθεί να κάνει άλλη θητεία. Το 2016 μου ξαναζήτησε να γίνω αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών. Αρνήθηκα. Του ξαναείπα να μην ξανακατέβει. Και μου είπε ότι άμα κάνω τα Περιβολάκια ... Εγώ του είπα ότι θα πάω σπίτι μου. Και εκείνος μου είπε να προχωρήσω μπροστά. Του απάντησα ότι θα το δω και θα του πω. Ένα μήνα μετά γίνεται μια συνάντηση στο γραφείο του με τον Χατζή και το Μάρκελλο και είπε τα ίδια πράγματα. Εγώ είπα ότι ο Χασικίδης δεν κάνει για δήμαρχος. Ούτε ο Παππάς. Στη συνέχεια μίλησα με 15 συμβούλους της Πορείας Ευθύνης. Μου είπαν να προχωρήσω εκτός από το Βλάσση που μου είπε ότι αν κατέβει ο Πνευματικός θα είναι μαζί του.

Από τότε δεν μου μίλαγε. Μετά μου έβαλε η Πολεοδομία 27.500€ πρόστιμο για το μπάρμπεκιου, τη σκάλα, το λεβητοστάσιο και τη δεξαμενή των καυσίμων για το σπίτι μου στην ΑγιΆννα. Με πήρε ο Κώστας ο Ζήμος και μου είπε ότι πιεζόταν ασφυκτικά από τον Πνευματικό να επιβληθεί οριστικά το πρόστιμο παρότι είχα ξεκινήσει διαδικασία νομιμοποίησης. Με τόσα που μου έκανε ο Πνευματικός ισχύει το 3Α. Άφιλος, Αχάριστος. Αγνώμων.


Τέλος Β' Μέρους.

Στο Γ' Μέρος θα συνεχίσουμε με τις δηλώσεις για τον Πνευματικό και των υπολοίπων.

Στο σημείο αυτό όμως ας κάνουμε μια σούμα.

Γράψαμε ήδη για την προεκλογική σημασία των όσων έφερναν οι ιδιότητες των Χασικίδη, Χρισταρά και Σταματάκη μαζί με τις κινήσεις που έκαναν οι δύο τελευταίοι σε επίπεδο προεκλογικών εντυπώσεων. Σύνολο 4.200 σταυροί.

Σε αυτούς του σταυρούς προσθέτουμε τους 1.200 του Σταυρέλη και τους 600 του Οικονόμου : 1.800.

4.200 + 1.800 = 6.000 σταυροί για την ώρα και θα δούμε και τους υπόλοιπους σιγά σιγά.

Για τις εκλογές του 2014 λοιπόν που κρίθηκαν από 25 ανθρώπους, έχουμε ήδη 6.000 σταυρούς, δηλαδή χοντρικά 3.000 ανθρώπους που ψήφισαν την Πορεία Ευθύνης και τον Αλέξανδρο Πνευματικό κατόπιν των ενεργειών των παραπάνω προσώπων που είτε σήμερα έχουν παραιτηθεί και δεν βρίσκονται στην Πορεία Ευθύνης, είτε χαρακτηρίστηκαν "σαβούρα" από τον Πνευματικό, είτε συνέβαλαν τα μέγιστα με τις πράξεις και τις "προσφορές" τους το 2014 για να τον βγάλουν. Έτσι για να καταλάβουν μερικοί και μερικές πως έγιναν οι εκλογές του 2014 μπας και ξυπνήσουν.


Ως τελευταίο σχόλιο, γιατί θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και επειδή κυκλοφορούν τελευταία σε κάποιες ιστοσελίδες αφιερώσεις, εμείς θέλουμε να αφιερώσουμε το βίντεο που ακολουθεί τόσο στον Σταυρέλη, όσο και σε αυτούς που διατείνονται ότι τον χειρίζονται επικοινωνιακά αριστουργηματικά (όχι ο επίσημος ανάδοχος επικοινωνίας).

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ λοιπόν, για να θυμηθούν με τι φανατίλα υποστήριζαν αυτόν που σήμερα λιθοβολούν, όχι στο μακρινό παρελθόν, στα τέλη του 2015. Προσέξτε συμπεριφορές απέναντι σε ανθρώπους που τότε έλεγαν και έγραφαν εν πολλοίς αυτά που λένε οι ίδιοι σήμερα.

Εις μνήμην.


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ






Την άλλη εβδομάδα το Γ' Μέρος.


Diogenis-press


ΚΡΖ





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad