Τρίπολη: Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Τρίπολη: Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία


Συνεδρίασε, προ λίγων ημερών, στην Τρίπολη, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρίπολης.

Στη συνεδρίαση, εκτός από τα ορισμένα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, συμμετείχαν, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρίπολης, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας, εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, εκπρόσωπος της Δ.Ε.Η και άλλοι φορείς.

Ως θεματολογία ήταν ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου και ο προγραμματισμός για την χειμερινή περίοδο.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με μια παρουσίαση των δράσεων του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Τμήματος.

Ως προς τον απολογισμό της Αντιπυρικής Περιόδου, ήταν σύμφωνη η άποψη ότι δεν υπήρχαν ιδιαίτερα προβλήματα και περιστατικά εντός του καλοκαιριού. Σε αυτό βοήθησε και ο καιρός που ήταν βροχερός. Από’ κει και πέρα, για άλλη μια φορά υπήρξε ομόφωνη παραδοχή από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σχετικά με την άρτια συνεργασία που υπάρχει.

Αυτό που απασχόλησε έντονα τη σύσκεψη, ήταν η δυσκολία εφαρμογής της Πυροσβεστικής Διάταξης, σχετικά με τον καθαρισμό των οικοπέδων. Τόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Σωτήρης Παπαδημητρίου, όσο και οι Υπηρεσιακοί παράγοντες, ανέπτυξαν και έθεσαν όλα αυτά τα εμπόδια που υπάρχουν και οι δυσκαμψίες στην νομολογία, ως προς το τελικό αποτέλεσμα, στον εκπρόσωπο της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, έτσι ώστε, να τα προωθήσει στα αρμόδια Υπουργεία.

Όσον αφορά την χειμερινή περίοδο, υπάρχει η απαιτούμενη προετοιμασία και ετοιμότητα από πλευράς Δήμου Τρίπολης, για την αντιμετώπιση χειμωνιάτικων καιρικών φαινομένων.

Η σύσκεψη έκλεισε με την ευχή όλων για έναν χειμώνα χωρίς προβλήματα.



ΠΗΓΗ:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad