Πώς να κρατάτε το παιδί ζεστό και στεγνό τον χειμώνα στο σχολείο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Πώς να κρατάτε το παιδί ζεστό και στεγνό τον χειμώνα στο σχολείο


Η μόνιμη αγωνία μας είναι εάν είναι τα παιδιά ντυμένα ζεστά και προστατευμένα από τη βροχή στο σχολείο. Συνήθως φροντίζουμε να φοράνε πολλά ρούχα, έτσι ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο ενός κρυολογήματος αλλά αυτό δεν είναι πάντα η σωστή λύση. Το ζητούμενο είναι να φοράνε τα κατάλληλα ρούχα, έτσι ώστε να είναι προστατευμένα από τις καιρικές συνθήκες χωρίς, όμως, να είναι δυσκίνητα ή να ιδρώνουν.

Εσωθερμικά εσώρουχα

Κάθε πρωί, φοράτε στα παιδιά δυο φανελάκια, μία μπλούζα ελαφριά, το πουλόβερ τους και από πάνω το μπουφάν. Για να αποφύγετε τα τόσα πολλά ρούχα, προτιμήστε εσωθερμικά εσώρουχα που θα τα κρατάνε ζεστά όλη τη μέρα χωρίς να κουβαλάνε όλον αυτόν τον όγκο από ρούχα που τα εμποδίζει να παίξουν και κινηθούν.

Προτιμήστε φόρμες και βαμβακερά παντελόνια

Αποφύγετε τα τζιν και τα «σκληρά» παντελόνια. Εκτός από το ότι δεν είναι βολικά στην έντονη κίνηση, μπορεί να προκαλέσουν υποθερμία εάν βραχούν. Σε μία κρύα και βροχερή μέρα, λοιπόν, προτιμήστε άνετες φόρμες, ζεστά κολάν και βαμβακερά παντελόνια.

Φλις αντί για πολλές μπλούζες

Ένα ζεστό και άνετο φλις είναι σίγουρο πως θα τo κρατήσει ζεστό ακόμα και τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα. Φροντίστε να φοράει ένα πιο λεπτό μπλουζάκι από μέσα σε περίπτωση που ζεσταθεί και από πάνω μία μπλούζα ή μία ζακέτα φλις που δεν είναι ούτε πολύ χοντρή, ούτε πολύ λεπτή.

Χνουδωτή ζακέτα, η εύκολη λύση

Αντί για πολλά ρούχα που μπορεί να το κάνουν να ιδρώσει, φορέστε του ένα λεπτό πουκάμισο για μέσα στην τάξη, και μια μάλλινη χνουδωτή ζακέτα για το διάλειμμα. Μία εύκολη λύση για κάθε μέρα, που θα κρατάει το παιδί ζεστό χωρίς να χρειάζεται να αλλάζει κάθε μέρα μπλούζα.

Αδιάβροχο μπουφάν

Το μπουφάν είναι μία επένδυση που θα κρατήσει για μια ολόκληρη σεζόν. Φροντίστε να είναι ζεστό και αδιάβροχο, ώστε να το προστατέψει ακόμα και σε περίπτωση ξαφνικής βροχής. Σιγουρευτείτε πως έχει κουκούλα και μεγάλες τσέπες για να κρατάει τα χέρια και το κεφάλι του στεγνά.

Αδιάβροχα παπούτσια

Όπως και το μπουφάν, έτσι και τα παπούτσια που θα επιλέξετε πρέπει να είναι… παντός καιρού! Επιλέξτε αδιάβροχα αθλητικά παπούτσια, ανατομικά και άνετα, ώστε να κρατάνε τα ποδαράκια του προστατευμένα. Όπως έλεγαν και οι παλιοί, «το κρύωμα το παίρνεις απ’ τα πόδια».

Αδιάβροχο παντελόνι, σκουφάκι και κασκόλ

Φροντίστε να υπάρχει στην τσάντα του ένα αδιάβροχο παντελόνι για να το φοράει πάνω από τη φόρμα σε περίπτωση βροχής. Μην ξεχνάτε, επίσης, να βάζετε σε μία σταθερή θήκη της σχολικής του σάκας το σκουφί και το κασκόλ του. Όταν κάνει κρύο, είναι αυτά που θα το κρατήσουν ζεστά.

Απλές, καθημερινές συμβουλές που θα σας εξασφαλίσουν πως το παιδί σας ούτε θα κρυώνει αλλά ούτε και θα… ιδρώνει. Όπως και να’ χει, μην ξεχνάτε να μην το παρακάνετε. Λίγα ρούχα και καλά είναι το μυστικό όλων των καιρικών συνθηκών.

Πηγή: mama365.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad