Αδειάζει η κλεψύδρα για GEFRA – Φραγκίστα – Νομικά ετοιμάζονται να κινηθούν οι συνεταιρισμοί - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Αδειάζει η κλεψύδρα για GEFRA – Φραγκίστα – Νομικά ετοιμάζονται να κινηθούν οι συνεταιρισμοί


Πολύ δύσκολη χαρακτηρίζουν κύκλοι της αγοράς την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί γύρω από τη γνωστή εξαγωγική εταιρεία οπωροκηπευτικών GEFRA, που ανήκει στον πρόεδρο του Incofruit-Hellas, Γιώργο Φραγκίστα.

Η εταιρεία πραγματοποιεί τις τελευταίες μέρες την απέλπιδα προσπάθεια να εξασφαλίσει τραπεζική χρηματοδότηση, η οποία θα της επιτρέψει να καλύψει τις υποχρεώσεις της απέναντι σε αγρότες, εργαζόμενους και τους υπόλοιπους προμηθευτές της. Πηγές με γνώση του θέματος, ωστόσο, σημειώνουν ότι το σενάριο αυτό συγκεντρώνει αυτήν τη στιγμή πολύ λίγες πιθανότητες.

Την ίδια ώρα, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί που έχουν παραδώσει προϊόν στην εταιρεία ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά για να εξασφαλίσουν τα χρήματά τους, παράλληλα όμως εμφανίζονται διατεθειμένοι να δώσουν στον επιχειρηματία κι ένα εύλογο περιθώριο τεσσάρων μηνών, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Η ΚΑΣΟΑ Δαναός διεκδικεί ένα ποσό της τάξης των 360.000 ευρώ, ενώ έχει λαμβάνειν, μεταξύ άλλων, και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κουτσοποδίου, όπως και αρκετοί άλλοι, είτε με μικρά είτε με μεγαλύτερα ποσά. Αυτήν τη στιγμή, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει αν το εργοστάσιο θα ξαναζήσει τις μέρες του παρελθόντος, ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το χρέος που υπάρχει δεν είναι απαγορευτικό και, εφόσον υπάρξει διάθεση από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μπορεί να βρεθεί η «χρυσή τομή».

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε πάρει και πολιτική προέκταση, όταν ο βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Μανιάτης, ζήτησε από την κυβέρνηση να παρέμβει και τον κ. Φλαμπουράρη να απαντά ότι έχει έρθει σε επαφή με την τράπεζα που συνεργάζεται η εταιρεία (Εθνική).

ΠΗΓΗ:ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad