4 λόγοι που σε κάνουν να υποφέρεις από φαγούρα στον κόλπο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

4 λόγοι που σε κάνουν να υποφέρεις από φαγούρα στον κόλπο




Πού μπορεί να οφείλεται ένα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα που συμβαίνουν εκεί κάτω;

Μίλησέ μου, εγώ σε καταλαβαίνω. Ξέρω τι θες. Θες να σβήσεις αυτή την ακατανίκητη λαχτάρα για ξύσιμο στο πιο άβολο σημείο για να συμβεί κάτι τέτοιο. Από το πρωί κάτι σε φαγουρίζει, δε σ' αφήνει σε ησυχία. Δεν επιθυμείς τίποτα περισσότερο από το να κλειστείς σε μια τουαλέτα και να ξυστείς με την ησυχία σου, για ώρες αν γινόταν. Φαγούρα στον κόλπο, κνησμός, όπως θα τον πεις στον γιατρό σου, αυτό το κακό που σε βρήκε. Γιατί συμβαίνει ακριβώς, θα σου το πει ο γυναικολόγος. Μέχρι τότε, ρίξε μια ματιά στις πιο κοινές αιτίες.

Έχεις μύκητες

Είναι το Νο1 πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας κάθε φορά που προκύπτει μια τέτοιου είδους φαγούρα. Ωστόσο η μόλυνση από μύκητες είναι μία πιθανότητα ερεθισμού στην ευαίσθητη περιοχή. Αν έχεις προδιάθεση- δηλαδή έχεις αντιμετωπίσει κολπική μυκητίαση στο παρελθόν ξέρεις τι πρέπει να αποφεύγεις. Μέχρι να πας στον γιατρό για τη διάγνωση, όχι πολύ στενά παντελόνια, όχι σερβιετάκια και συνθετικά εσώρουχα, αλλά μόνο βαμβακερά, όχι πολλή τριβή κι όχι επαφή χωρίς προφυλακτικό.

Ερεθίστηκες στην αποτρίχωση

Αν η ενόχληση έρθει μετά το ξύρισμα ή την αποτρίχωση, ίσως να μην είναι τυχαίο. Η περιοχή του μπικίνι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη. Απότομες κινήσεις, ξυραφάκια που δεν ενδείκνυνται για χρήση εκεί, απότομες κινήσεις και άλλα τέτοια διαταράσσουν την ακεραιότητα του δέρματος. Φαγούρα, κάψιμο, ερυθρότητα είναι οι ενδείξεις.

Χρησιμοποιείς λάθος προϊόντα

Σαπούνι ναι, κολπικές πλύσεις επίσης, αλλά με τι προϊόντα και πόσο συχνά; Αν το σαπούνι δεν είναι σχεδιασμένο για την ευαίσθητη περιοχή, ώστε να διατηρεί το pH του δέρματος, ή οι πλύσεις γίνονται σε υπερβολικό βαθμό, μπορεί να προκληθεί ξηρότητα κι ερεθισμός. Αυτό που ακολουθεί συνήθως είναι φαγούρα. Το ίδιο ισχύει όται εφαρμόζεις λιπαντικό το οποίο δεν «σέβεται» το περιβάλλον του κόλπου σου. Απόφυγε όσα περιέχουν χημικά και προτίμησε ένα προϊόν που έχει βάση το νερό ή κάποιο φυτικό έλαιο. Αν η φαγούρα έρχεται μετά το σεξ με προφυλακτικό, είναι εξίσου πιθανό να σ' ενοχλεί το λάτεξ. Εναλλακτικές υπάρχουν, ξέρεις ποιος θα σου τις συστήσει (ο γιατρός ντε).

Έχεις κολπίτιδα

Η δυσάρεστη ορμή και τα υγρά δεν είναι μόνο ενδείξεις μυκητίασης, αλλά και της κολπίτιδας που έχει προέλθει από βακτήρια τα οποία που διατάραξαν το pH κι οδήγησαν σε φλεγμονή. Και σ' αυτή την περίπτωση ο γυναικολόγος θα σου συστήσει τι πρέπει να κάνεις. Προληπτικά μπορείς να εμπλουτίσεις το διατροφολόγιό σου με προβιοτικά.



Πηγή : ladylike.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad