8 tips για να κάνεις τη σωστή επιλογή στο πρώτο σου κοστούμι - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

8 tips για να κάνεις τη σωστή επιλογή στο πρώτο σου κοστούμι


Το κοστούμι για τον άντρα είναι ό,τι το μαύρο φόρεμα για τη γυναίκα. Είναι το πιο επίσημο αντρικό ένδυμα. Εκείνο που μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε κάθε περίσταση, που απαιτεί τον πιο κομψό εαυτό σου.

Απ' όλα όμως τα κοστούμια που κυκλοφορούν στην αγορά, ποιο είναι εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στο γούστο και στις ανάγκες σου; Αν είσαι πρωτάρης στην αγορά του, οι ακόλουθες συμβουλές θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

1 Κάνε έρευνα αγοράς
Οι βιαστικές, σπασμωδικές κινήσεις είναι ο χειρότερος σύμβουλος, καθώς οδηγούν σχεδόν πάντα σε κακές επιλογές. Πάρε λοιπόν τον χρόνο σου και κάνε μία έρευνα αγοράς στα μαγαζιά, ώστε να πάρεις μία πρώτη γεύση για τα σχέδια, τα υφάσματα και τα χρώματα που κυκλοφορούν.


2 Επέλεξε το σωστό κατάστημα
Εκτός από το να πάρεις μία "μυρωδιά" του τι παίζει στην αγορά, η βόλτα θα σε βοηθήσει να κατασταλάξεις επίσης στο κατάστημα που πιστεύεις ότι ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σου.

3 Βρες το στυλ κοστουμιού που σου ταιριάζει
Για παράδειγμα, τα κοστούμια με πιέτες στο παντελόνι δεν αναδεικνύουν έναν κοντό άντρα, ενώ τα σταυρωτά δεν πηγαίνουν σε κάποιον που έχει αρκετά παραπανίσια κιλά.

4 Εκτίμησε το ύφασμα
Όταν επιλέγεις ύφασμα, εμπιστεύσου το ένστικτό σου, το πώς αισθάνεσαι την υφή του όταν το αγγίζεις. Επένδυσε σε φυσικά υφάσματα, όπως είναι το μαλλί και το βαμβάκι, που απορροφούν τον ιδρώτα.

5 Διάλεξε το χρώμα
Επειδή ακριβώς πρόκειται για το πρώτο σου κοστούμι, η πιο φρόνιμη επιλογή είναι ένα σχέδιο σε κλασικό χρώμα: γκρι, ανθρακί, μπλε. Βγάλαμε εκτός το μαύρο, μιας και φοριέται σε συγκεκριμένες περιστάσεις και είναι αρκετά "βαρύ" για καθημερινή χρήση.


6 Δώσε μεγάλη προσοχή στην εφαρμογή
Φρόντισε η γραμμή του κοστουμιού σου να είναι κλασική. Να αγκαλιάζει δηλαδή το σώμα σου αρμονικά χωρίς να σε στενεύει.

7 Κάνε τις απαραίτητες μεταποιήσεις
Το μήκος του παντελονιού πρέπει να τελειώνει στον αστράγαλο, ενώ τα μανίκια του σακακιού να είναι πιο κοντά από το τελείωμα του πουκαμίσου. Να τελειώνουν δηλαδή μερικά εκατοστά πάνω από τους καρπούς, ώστε να αφήνουν εκτεθειμένο ένα μικρό μέρος της μανσέτας.


Κι ένα extra tip: Μετά από μερικούς μήνες και αναλόγως τη χρήση που έχεις κάνει στο κοστούμι, καλό θα ήταν να αγοράσεις ένα δεύτερο παντελόνι. Το πρώτο κομμάτι που παλιώνει γρηγορότερα και αρχίζει να χάνει σταδιακά την εφαρμογή του είναι το παντελόνι, όχι το σακάκι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad