Aστυνομικές επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Aστυνομικές επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου



Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 14.1.2019 έως και χθες (15.11.2019), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε επτακόσια ενενήντα δύο (792) άτομα, εκ των οποίων πεντακόσια ογδόντα δύο (582) ήταν ημεδαποί και διακόσια δέκα (210) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε πεντακόσια πενήντα (550) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν είκοσι ένα (121) άτομα, από τα οποία εξήντα οκτώ (68) ήταν ημεδαποί και πενήντα τρία (53) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα (50) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

* Τρεις (3) ημεδαποί στην Αργολίδα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

* Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικό έγγραφο.

* Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

* Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

* Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για καταδικαστικό έγγραφο.

* Τρεις (3) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

* Δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

* Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο.

* Δύο (2) ημεδαποί κι ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

* Τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

* Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

* Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για καταδικαστικό έγγραφο.

* Ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

* Δώδεκα (12) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

* Τρεις (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.

* Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

* Τρεις (3) ημεδαποί και τέσσερις (4) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

* Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Εξιχνιάστηκαν:

* Από το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων, μία (1) περίπτωση κλοπής ποδηλάτου ημεδαπού, που είχε γίνει την 14.1.2019, στο Κιάτο Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 22χρονου ημεδαπού, για κλοπή, ενώ το ποδήλατο βρέθηκε και αποδόθηκε.

* Από τo Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας, μία (1) περίπτωση κλοπής από όχημα ημεδαπού που είχε γίνει την 16.11.2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 22 και 28 ετών, αντίστοιχα, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν εξήντα εννέα (169) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία (1) παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν:

* -4- κυνηγετικά όπλα, -1- πιστόλι, -11- μαχαίρια, -1- σουγιάς, -40- φυσίγγια και -2- φυσίγγια κρότου λάμψης, στην Αργολίδα

* πιστόλι, περίστροφο και -13- φυσίγγια, στη Λακωνία και

* -107- γραμμάρια κάνναβης, ναρκωτικό δισκίο και τμήμα δισκίου, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δ.Τ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad