Τρίπολη: Αφάνισαν 10 σκυλιά με φόλες -Ανάμεσά τους και η «μασκότ» του Αστέρα Τρίπολης [εικόνες] - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Τρίπολη: Αφάνισαν 10 σκυλιά με φόλες -Ανάμεσά τους και η «μασκότ» του Αστέρα Τρίπολης [εικόνες]


Τουλάχιστον δέκα σκυλιά, μεταξύ αυτών και ο Ρεξ, η «μασκότ» των φιλάθλων του Αστέρα Τρίπολης, βρήκαν βασανιστικό θάνατο στην Τρίπολη, από φόλες που σκόρπισαν ασυνείδητοι σε μεγάλη ακτίνα.

Οι άγνωστοι τοποθέτησαν τις δηλητηριασμένες τροφές περιμετρικά της πόλης, σε κεντρικά σημεία, αλλά και σε γειτονιές, με συνέπεια να σημάνει συναγερμός στους φιλόζωους αλλά και στις Αρχές.


Η θανάτωση του Ρεξ, του αγαπημένου σκύλου της κερκίδας του Αστέρα Τρίπολης, προκάλεσε την άμεση αντίδραση των φιλάθλων.

«Χτες χάσαμε τον δικό μας τίγρη, αυτόν που όταν πανηγυρίζαμε εμείς, πανηγύριζε γαβγίζοντας μαζί μας, αυτόν που καλωσόριζε κάθε συνδεσμίτη κουνώντας την ουρά του, αυτόν που ήξερε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από το σπίτι μας» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους και προσέθεσαν:

 «Σήμερα ήταν ο σκύλος μας, αύριο θα είναι το παιδί σας. Η φόλα δε διαλέγει σκύλο ή άνθρωπο. [...] Καλό παράδεισο Ρεξ, θυσιάστηκες εσύ για τους φίλους σου στη γειτονιά. Μην ανησυχείς η ομάδα θα ανέβει και θα γαβγίσεις σύντομα στο επόμενό μας γκολ από εκεί πάνω!».

Ολη η ανάρτησή τους:

Στο ζήτημα αντέδρασε έντονα και η δημοτική Αρχή, καταδικάζοντας την ενέργεια και δίνοντας τη δέσμευση ότι θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να εντοπιστούν οι δράστες.

«Τις τελευταίες ημέρες δυστυχώς ασυνείδητοι “συμπολίτες” σκότωσαν ή προσπάθησαν να σκοτώσουν αδέσποτα ζώα τοποθετώντας φόλες. Υπενθυμίζουμε ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από το Νόμο 4039/­2012 και σύμφωνα με τις διατάξεις του, οι δράστες κακοποίησής τους (δηλητηριάσεις κ.λ.π.), τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο» τονίζει σε ανακοίνωσή του και ο Δήμος Τρίπολης.

Σύμφωνα με τον Πολιτιστικό Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης, που άσκησε δριμεία κριτική στον δήμο για τους χειρισμούς του, οι φόλες έχουν συλλεχθεί και θα μεταφερθούν σε εργαστήριο προκειμένου να εξακριβωθεί το δηλητήριο.


Οι φιλόζωοι της περιοχής έχουν προγραμματίσει ευρεία συνάντηση τις προσεχείς ημέρες προκειμένου να συζητήσουν για την προστασία των ζώων της περιοχής.



Πηγή:iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad