Στο «κόκκινο» η Πελοπόννησος για τις καταιγίδες και τους νοτιάδες - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Στο «κόκκινο» η Πελοπόννησος για τις καταιγίδες και τους νοτιάδες


Στο «κόκκινο» Αττική, Πελοπόννησος και Εύβοια - Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν και τη μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων σκόνης, με αποτέλεσμα την εκδήλωση λασποβροχών - Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά και Ραφήνα για Κυκλάδες λόγω των θυελλωδών ανέμων που φτάνουν τα 9 μποφόρ
Μεταβολή του καιρού με βροχές αρχικά στην Ανατολική Πελοπόννησο, την Κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία και καταιγίδες στο Νοτιοδυτικό Ιόνιο, όπου βαθμιαία θα ενταθούν και θα επεκταθούν βορειοανατολικά επηρεάζοντας κυρίως τα κεντρικά και νότια περιμένουμε την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019. Τα φαινόμενα τα κεντρικά και νότια θα είναι ιδιαίτερα έντονα και θα συνοδεύονται από ηλεκτρική δραστηριότητα και τοπικές χαλαζοπτώσεις, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς. Παράλληλα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα την εκδήλωση λασποβροχών.

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα στην Πελοπόννησο, την Αττική και την Εύβοια όπως προκύπτει από την υπηρεσία meteoalarm σύμφωνα με την οποία οι τρεις αυτές περιοχές είναι σε «κόκκινο συναγερμό» για την Τρίτη. Όπως φαίνεται και στον χάρτη που δημοσίευσε η ΕΜΥ,  και οι τρεις περιοχές είναι στο «κόκκινο» καθώς αναμένονται ισχυρές καταιγίδες με κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και ριπαίους ανέμους.



Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 11 βαθμούς), 10 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 10 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 18 βαθμούς στην Κρήτη, 11 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις βαθμιαία θυελλώδεις 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρα στο Κεντρικό Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Κεντρικό Ιόνιο θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα και αργότερα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα τις βραδινές ώρες από ανατολικές διευθύνσεις στα ανατολικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές από τις βραδινές ώρες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις νυκτερινές και πρωινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Απαγορευτικό απόπλου λόγω κακοκαιρίας

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Κυκλάδες από Πειραιά και από Ραφήνα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.

Κανονικά μέχρι στιγμής εκτελούνται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό, αλλά και από το Λαύριο.

Κλειστά είναι τα πορθμεία Ρίου - Αντίρριου και Καβάλας - Πρίνου - Θάσου.

Παράλληλα, ανεκτέλεστο λόγω κρίσης του πλοιάρχου έμεινε το πρωινό δρομολόγιο από Κυλλήνη για Κεφαλλονιά.

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad