Φεστιβάλ Φιλοσοφίας, Αθήνα-Δελφοί-Κόρινθος-Επίδαυρος-Μεσσήνη-Λουτράκι - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Φεστιβάλ Φιλοσοφίας, Αθήνα-Δελφοί-Κόρινθος-Επίδαυρος-Μεσσήνη-Λουτράκι


Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στη Μεγάλη Ελλάδα «Φιλία»

 Αθήνα-Δελφοί-Κόρινθος-Επίδαυρος-Μεσσήνη-Λουτράκι


14 – 25 Μάρτη 2019

Το Φεστιβάλ Φιλοσοφίας της Magna Grecia (FFMG), μετά την επιτυχία των τεσσάρων προηγούμενων δράσεων του στην Ελλάδα, επιστρέφει στα χνάρια των Ελλήνων φιλοσόφων, με περίπου 1500 μαθητές Λυκείου οι οποίοι συνοδεύονται από τους καθηγητές τους. Φέτος θα υπάρχει μια αντιπροσωπεία από ολλανδούς μαθητές.

Πρόκειται για μια μοναδική φιλοσοφική εμπειρία που θα ζήσουν στα πιο εμβληματικά μέρη της δυτικής φιλοσοφίας, Αθήνα, Κόρινθο, Επίδαυρο, Δελφοί, Μεσσήνη και Λουτράκι.

Το FFMG είναι το μοναδικό Φεστιβάλ Φιλοσοφίας αφιερωμένο στους εφήβους. Μια πολιτιστική εκδήλωση με έντονη κοινωνική χροιά: εκλαΐκευση και διάδοση της κλασικής φιλοσοφίας σε βιωματική μορφή μεταξύ μαθητών Λυκείου.

Στα πλαίσια του φετινού Festival della Filosofia della Magna Grecia, την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 19:00 στο “ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ” ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Διεθνούς φήμης Ιταλού φιλοσόφου Galimberti.

Στόχος είναι να προσφέρει σε νέους ευκαιρίες, διαδρομές και εκπαιδευτικά προγράμματα που σχετίζονται με την εμπειρία στη φιλοσοφία. Η πρωτοβουλία ενώνει την πολιτιστική δράση με την εδαφική πραγματικότητα μέσα από την ανακάλυψη και την αξιοποίηση του χώρου στον οποίο πραγματοποιείται.

Το Φεστιβάλ σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από τις Giuseppina Russo και Iriana Marini, αντίστοιχα πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Φεστιβάλ Φιλοσοφίας της Αρχαίας Ελλάδας στη Magna Grecia, από κοινού με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, τον καθηγητή Salvatore Ferrara επιστημονικό διευθυντή, και την καθηγήτρια Annalisa Di Nuzzo υπεύθυνη της μεθοδολογίας.

Λόγω της σημασίας και της επιτυχίας των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του, το FFMG το 2011 τιμήθηκε με το μετάλλιο του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Για την καλύτερη υλοποίηση του Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στην Ελλάδα τo FFMG έχει συνεργαστεί με σημαντικούς ιταλικούς και ελληνικούς θεσμούς και ιδρύματα.

Το «Κοινό» μας βρίσκει τον αυθεντικό κοσμοπολιτισμό στη Φιλία, δηλαδή στην αγάπη που βασίζεται σε μια ελεύθερη και ίση σχέση χωρίς καμία φιλοδοξία επικυριαρχίας. Φιλία για να ξαναβρούμε μια Μεσόγειο χωρίς δάκρυα και αίμα αλλά μια νέα και αρμονική κοινότητα. Η μεσογειακή κοινότητα μέσα από τη φιλοσοφία της μας θυμίζει ότι μπορούμε να είμαστε φίλοι και ας είμαστε ξένοι. Το μεγάλο «αρχιπέλαγος» είναι το σεντούκι του μεγάλου μας θησαυρού. Δημιουργεί παράλληλα θρησκευτικές και πολιτικές αμφικτιονίες, αδιάρρηκτες φιλίες. Το Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στην Ελλάδα θέλει να επαναφέρει την Ελληνική Φιλοσοφία, να ανοίξει νέες μορφές επικοινωνίας και Φιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad