Στην… πόρτα μας ο πρώτος μίνι καύσωνας – Πού θα… χτυπήσει «κόκκινο» το θερμόμετρο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Στην… πόρτα μας ο πρώτος μίνι καύσωνας – Πού θα… χτυπήσει «κόκκινο» το θερμόμετρο


Ο καιρός σε γενικές γραμμές θα είναι αίθριος με την θερμοκρασία να σκαρφαλώνει στα ηπειρωτικά τους 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς Κελσίου
Υπάρχει, πάντως, πιθανότητα τοπικών βροχών τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας
Ο καιρός το Σάββατο (22/06) θα είναι ζεστός και το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές θα φτάσει και τους 38 βαθμούς Κελσίου. Ουσιαστικά μιλάμε για τον πρώτο καύσωνα, μετά και την επίσημη είσοδο του καλοκαιριού και ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη αναμένεται ένα «καυτό» σαββατοκύριακο.

Ο καιρός σε γενικές γραμμές θα είναι αίθριος με την θερμοκρασία να σκαρφαλώνει στα ηπειρωτικά τους 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Υπάρχει, πάντως, πιθανότητα τοπικών βροχών τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας.


Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) ανά περιοχές:

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερέα, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 και κατά τόπους στην Ήπειρο έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 και τοπικά στη Θεσσαλία έως 38 βαθμούς Κελσίου.


Πού υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για το Σάββατο (22/06), προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), σε ορισμένες περιοχές.

Ο Χάρτης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών και εκδίδεται με ευθύνη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Η σύνταξη και έκδοση του Χάρτη αποτελεί διεθνή πρακτική, ειδικότερα σε χώρες που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λόγω δασικών πυρκαγιών, με κύριο στόχο τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων στην ενίσχυση της ετοιμότητας τους για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad