Tι μπορούν να κάνουν τα παιδιά στην Επίδαυρο όσο οι μεγάλοι παρακολουθούν παράσταση [βίντεο] - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Tι μπορούν να κάνουν τα παιδιά στην Επίδαυρο όσο οι μεγάλοι παρακολουθούν παράσταση [βίντεο]


Το Φεστιβάλ Αθηνών έχει τη λύση για όσους θα ήθελαν να παρακολουθήσουν μία παράσταση στην Επίδαυρο και δεν έχουν, που να αφήσουν τα παιδιά τους.


Αντίστροφη μέτρηση για το φεστιβάλ Επιδαύρου που ανοίγει αυλαία αυτή την Παρασκευή με τον διεθνούς φήμης Μπομπ Ουίλσον να παρουσιάζει Οιδίποδα και παράλληλα, ανοίγει και το εργαστήρι για απασχόληση των παιδιών την ώρα της παράστασης. Τα εργαστήρια έχουν θέμα την εκάστοτε παράσταση που παρουσιάζεται, ώστε αμέσως μετά η οικογένεια να μπορεί να συζητήσει πάνω στο έργο.

Δημιουργική απασχόληση παιδιών στην Επίδαυρο από το Φεστιβάλ Αθηνών

«Πολλές φορές έχουμε αντιμετωπίσει ένα ευαίσθητο ζήτημα που προκύπτει σε σχέση με τις παραστάσεις της Επιδαύρου: ολόκληρες οικογένειες έρχονται γεμάτες προσδοκίες για να δουν μια παράσταση που παίζεται εκείνη την ημέρα στο θέατρο, χωρίς να έχουν επιβεβαιώσει αν η καταλληλότητα του θεάματος επιτρέπει την είσοδο παιδιών και κυριότερα, χωρίς να έχουν ενημερωθεί καν ότι τα παιδιά κάτω των 6 ετών δεν επιτρέπεται να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις. Επίσης, πολλοί άνθρωποι δεν ξεκινούν καν για την Επίδαυρο επειδή ακριβώς δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους».


Με αυτό το σκεπτικό η καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων εγκαινίασε το 2016 τη δημιουργική απασχόληση για παιδιά στην Επίδαυρο η οποία έκτοτε πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία και έχει αγκαλιαστεί με ενθουσιασμό από τα παιδιά και τους κηδεμόνες τους.

Εργαστήρια για παιδιά 4 με 12 ετών με έμπνευση από την παράσταση 

Η δημιουργική απασχόληση για παιδιά στην Επίδαυρο συνεχίζεται φέτος για τέταρτη χρονιά. Απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών και σκοπό έχει τη δημιουργική απασχόλησή τους ενώ οι κηδεμόνες τους παρακολουθούν παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο.

Τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά στην Επίδαυρο


Η θεματική των εργαστηρίων θεάτρου, κίνησης, μουσικής, εικαστικών εμπνέεται από τα θέματα της εκάστοτε παράστασης, με ενότητες χωρισμένες και διαμορφωμένες, ανάλογα με το γνωστικό και ηλικιακό επίπεδο των παιδιών, έτσι ώστε να λειτουργεί το εργαστήριο ως μια γέφυρα επικοινωνίας, όπου κηδεμόνες και παιδιά, μπορούν να μοιραστούν, μέσα από το δικό τους φίλτρο, τα θέματα της παράστασης που παίζεται στο θέατρο.


Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad